Tamam o zaman düzelteyim. “Benim gördüğüm çoğu insan Konya’yı sevmiyor. Ve buna şaşırmıyor” ben Konya’dan nefret eden Konyalı bile gördüm. Benim izlenimim hiçte iyi değil. Veya bana hep denk geldi. Ama sokağa çıkıp sorsam tahmin ettiğim gibi cevaplar alırım ora ile. Ve evet benim hayal dünyamda insanların aptalca şeylerle kandırılmadığı ve herkesin birbirine belli bir ölçüde saygı duyduğu bir ortam olurdu. (Her fikre saygı duyulmaz zaten ama bir ülkenin marşına saygı duyulur) ayrıca (siz Fransa’da olsanız İstiklal Marşı aynı şekilde ıslıklansa incinmez misiniz) sizin hayal dünyanız ise belli ki pekte insancıl olduğu söylenemez. Ve ayrıca son yazdıklarınızda gereksiz Edebiyatın anlamı ne?
"Bütün kuğular beyazdır." diye cümle kurarsanız birileri gözünüze siyah kuğuları sokar mosmor olursunuz.
Kendi küçük çevrenizde, kaç kişidir bilemem. Herkes sizin gibi düşünüyor diye bunu tüm ülkeye genelleyemezsiniz. Ben de size Konyalıları ve Konya'yı seven binlerce örnek sayarım.
Ama ben bunu kimseye faşistçe dayatmıyorum.
Konyalıların hepsi benim gibi olsun demek de bildiğiniz
faşizmdir.
Üstelik ben pozitif yönden ele alıyorum konuyu. Bir yerden nefret edenleri saymaktansa sevenleri ele almak hayata daha güzel bir bakıştır. Daha
insansıdır.
Siz, Konya ile ilgili yazdıklarınızla "nefret suçu" işlediğinizin farkında bile değilsiniz.
Neyse, herkes nedense kendinin nereli olduğunu dahi söylemeden Konya'ya özgürce sallayabiliyor ama bu bile yetmiyor nefret kusuyor adamlar.
Belçika'ya doktora için giden arkadaşım, döndüğünde koyu Türk milliyetçisi olmuştu. Siz bu batılıların af buyrun b.kunu şişiriyorsunuz ama bir de orada yaşayan Türklere sorun bakalım ne diyecekler?
Bahis ve para aklama şeytani uçlarının tam ortasında yer alan futbolunun takipçisi olup da içinde "
insancıl" kelimesi geçen cümle kurmak cidden cehalet ürünüdür.
Dünya, her an her dakika olası bir savaş ortamındadır. Devletler birbirini dinler, birbirini protesto eder, çatışır vs vs.
Şimdi bütün bunlar olurken hala saygı, insancıl vs diyen adam dünyaya gözüyle bakamayan adamdır. Gerçeklerden de uzaklaşmıştır.
Neyse uzatmayalım, edebiyat dediğiniz kısım da sizin dua kabulünden yapmış olduğunuz edebiyatın bilmukabil karşılığıdır.
Allah, nefretinizi köreltsin de yabancı ülkelere ve marşlarına sevgi beslemeden önce kendi ülkenizin yurttaşlarına sevgi beslemeyi öğrenirsiniz inşallah.
Kalın sağlıcakla.