48 bin TL'ye masaüstü sistem önerisi

• Konuyu başlatan daker
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 68

daker

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba zamlardan önce PC toplamak istiyorum 48 bin TL bütçem var. Üstüne çıkamam masaüstü bilgisayar almak istiyorum. Ama ilk kasam olacağından dolayı bilgisizim. İtopya Gaming Gen TR gibi sitelerden hazır sistem mi almalı yoksa tektek parçaları farklı yerden alıp mı birleştirmeli? Ekran kartında AMD mi NVIDIA mı? İşlemci de AMD mi Intel mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Genel olarak oyun oynamak için kullanacağım.

İtopya üzerinden hazır sistem almak, tek tek parça almaktan daha kârlı ve avantajlıdır. Kendime 34 bin tl ye amd işlemcili hazır kasa aldım kargonun ulaşmasını bekliyorum. Sana tavsiyem şu olacak;

İşlemcide bence AMD yi tercih etmelisin. Bana göre intelden daha iyi ve daha fiyat performans. Buradaki önerim 5600x, 5600 veya 5700 olacak. İntel tercih edeceksen sakın ha i5 alma. İğrenç bir işlemcidir. İ7 tercih edebilirsin.

Ekran kartı olarak kesinlikle 5060 serisinden bir kart öneririm. Tercihim MSI'ın kartlarından biridir. MSI bana göre performansta çığır açmış bir marka. 5060 kartı da baya popüler ve performans açısından çok güzel bir kart.

Ana kart olarak AMD işlemci tercih edeceksen kesinlike B550m pro vdh wifi almanı öneriyorum. Kendi kullandığım anakarttır. İçersinde bluetooth ve wifi olması ayrı bi avantaj.

İtopyada hazır sıvı soğutmalı sistemleri tercih edebilirsin. Mükemmel oluyorlar.

Sistem olarak önerimse link olarak şudur;
https://www.itopya.com/dragon-5050-...r4-1tb-nvme-m2-ssd-oem-pak_h31022#kategori_11

Ekran kartı kategorisine gelip rtx 5060 seçersen cillop gibi sistem toplamış olursun üstelik sıvı soğutmasıda içinde geliyor. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

5060 kesinlikle alınmaz. Bu bütçede 9060XT sistem cıkar çok rahat ve DDR4 önermekte saçma.
Özelleştirdim sizin için. Toplam 49k.

Özelleştirdiğiniz malzemeler kalkmış kasa stok duruyor ne önerirsiniz ben işaretliyim bir de AMD ekran kartlarına bir ön yargı var NVIDIA kullanıyorum halihazırda AMD de sorun yaşar mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı