Arkadaşsız Yapılacak Aktivite Tavsiyesi

Onur Haha Atan

Hectopat
Katılım
19 Mart 2018
Mesajlar
204
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben 17 yaşındayım biraz asosyalim, herhangi bir hobim yok. Bıraksanız 15 saat bilgisayar oynarım ama şu an aile büyüklerimin yanına Antalya'ya geldim bu yaz. Normalde ailem ile birlikte olmadan bir alışveriş merkezine bile gitmem zaten arkadaşım da yok. Yani ailem olmadan dışarı çıkmam pek uzağa gitmeme izin vermezler. Biraz ailemden izin alıp dışarıda aktivite yapmak istiyorum ama tek başıma ne yapabilirim dışarıda? Para konusunda ise normalde harçlık almam ama bu yaz bir otelde stajyer ögrenciler gibi çalışıyorum. O paranın bir bölümü ile eğlenmek istiyorum biraz. Benim yaşımda çocuklar tek başına denize falan gidebiliyor mu? Eğer gidebiliyorsa ben de ailemden izin alıp denize falan gitmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar asosyallik fazla hocam. Arkadaş olmayan aktivite aramaktansa topluma katılıp arkadaş edinmelisin. Her insanın konuşacağı, dertleşeceği birileri olmalı.
Biraz maddi sıkıntım var dediğim gibi bu yüzden ortam pek aramadım yani onların yapabileceği şeyleri yapamazdım. Şimdi sıfırdan nasıl arkadaş edinilir bilmiyorum.
 
Kitap okuyun, yürüyüş yapın, şiir okuyun, tiyatroya gidin... Sanırım açıktan okuyorsunuz seneye üniversite sınavına gireceksiniz ona çalışın.
 
Kitap okumak, resim çizmek, müzik ile ilgilen hatta ki bu süper bir şey ruhun gıdası ve bir de bence yüzmek. Sosyalleş derim ben.
 
Biraz maddi sıkıntım var dediğim gibi bu yüzden ortam pek aramadım yani onların yapabileceği şeyleri yapamazdım.
Arkadaşlık maddiyatla olan bir şey değil ki. Zaten bir kişi maddiyat için seninle arkadaş oluyorsa bence olma daha iyi.

Arkadaş edinmek için kendin olman ve biraz sosyalleşmek yeterli. İnsanlar sen onlarla konuşursan, onlara karşı iyimserlikle açık olursan onlar da sana karşı ilgili olur. Her insanda bu böyledir inan.

Arkadaşlık konusunda ailendeki kimselerden de arkadaşlığın nasıl kurulacağı ve nasıl olması gerektiğine dair bilgi alabilirsin.
 
Ben de kendimi baya asosyal olarak tanımlarım ama, benim bile arkadaşım var. Okuldan sınıfından edindiğin dostların yok mu? Belki de vardır...
 
Fazla oyun oynamanın insana verdiği zarar bu olsa gerek.
Zamanla insan, sosyal bir hayvan olmaktan sıyrılıp ne üdüğü belirsiz bir canlı olacak ''inşallah''. 😀
Arkadaşsızsan, yapacak en iyi şey arkadaş edinmek olacaktır.
İnsanlarla nasıl konuşacağımı da unuttum deme sakın! :)
 
Ben de kendimi baya asosyal olarak tanımlarım ama, benim bile arkadaşım var. Okuldan sınıfından edindiğin dostların yok mu? Belki de vardır...
Okulda arkadaşım var dı bir kaç tane ama sadece okuldan okula konuşuyordum yani onlarla da samimî değildim ödev sormam ve okulda günaydın, okul bitiminde görüşürüz den öteye gitmedi arkadaşlığım. Bu yaz arayan soran 1 kişi bile yok okul değiştiricem zaten seneye.
 

Geri
Yukarı