Küfürden Dolayı Mahkemeye Verilme

Türk Ceza Kanunu
Hakaret
MADDE 125 –
(1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
(3) Hakaret suçunun;

a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle, İşlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

(4) Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.

(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. Ancak, bu durumda zincirleme suça ilişkin madde hükümleri uygulanır.

Kalın olarak yazdığım yerleri okursan ne olacağını veya olabileceğini anlamış olursun :)
Buna göre ortada bir suç yok. Rahat olabilir. Çünkü rastgele yapılmış. Konu belirsiz. Kişi de belirsiz. Forumlarda açılan hesaplara yapılan hakaretler elbette kişiye yapılmış sayılır ve bunun sayısız örneği de var ancak ortada somut bir olay yok. Mahkeme somutluğa bakıyor. Burada bu genç insana verilmesi gereken bilgi yasanın ne olduğu değil. Dengesiz biri olmaması gerektiğinin anlatılmasıdır. Çünkü işlediği eylemin mahkeme düzeyinde ciddiye alınacak bir yanı yok.
 
Ben böyle biri değildim dün ailemle çök şiddetli bir kavga yaşadık bu öfkeyi bir yerde kusmam gerekliydi. Normalde hiç mi hiç küfür etmem. Beni anlıyor musun?
İşte mahkemede bu yüzden yapıyor, sana diyeceklerki seni anlıyorum sen böyle değilsin, o yüzden git bi üç, beş sene yat benliğini bulursun zaten orada adam ederler anlamında.
 
Arkadaşlar ben bir internet sitesinde bir kıza karşı kaba konuştum o da "SS'yi aldım mahkemeye vereceğim" dedi. Gerçekten yapar mı? Yaparsa ne olur?
Sorun yok korkutmak için yapmıştır.
Bir ara cs 1.6 serverlara DDOS atıyodum yakalandım mahkeme'ye vericeğiz dedi halen birşey yok.
 
Ya olursa diye korkuyorum ya ceza yersem?
Yemezsin. Erken yaşlarda kişi dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanır. Halbuki kimsenin umrunda değilsin. Ciddiye alınacak bir eylem değil yaptığın. Ancak altını çizerek söylemek gerek şunu. Bu birikerek ilerde gerçekten saldırgan biri olmana seni götüren bir işaret olabilir. Belki ilerde o kızın numarasını alıp sistematik olarak taciz eden biri haline geleceksin. Bunu bir işaret olarak almalısın. Şu anda bir ceza yer miyim gibi günü kurtarmak amaçlı düşünürsen herkes senin ilerde daha kötü şeyler yapabilecek biri olduğunu düşünmeye başlayabilir. Ben şu an başladım bile.
 
Buna göre ortada bir suç yok. Rahat olabilir. Çünkü rastgele yapılmış. Konu belirsiz. Kişi de belirsiz. Forumlarda açılan hesaplara yapılan hakaretler elbette kişiye yapılmış sayılır ve bunun sayısız örneği de var ancak ortada somut bir olay yok. Mahkeme somutluğa bakıyor. Burada bu genç insana verilmesi gereken bilgi yasanın ne olduğu değil. Dengesiz biri olmaması gerektiğinin anlatılmasıdır. Çünkü işlediği eylemin mahkeme düzeyinde ciddiye alınacak bir yanı yok.
Ortada suç yok mu? Küfürü geçtim hakaret bile insan onurunu zedeleyen bir şeydir. İlk mesajında birine küfür ettiğini söylemiş. Kanun maddeside açık. Küfür suçtur. Kişi 18 yaşından küçük mü bilmiyorum eğer öyleyse denetime tabi tutulur ve tutukluluk hükmü veya adli para cesazı hükmünün açıklanması geriye bırakılır. Eğer çok ağır küfürler etmişse ve karşı taraf bunu ispat edebiliyorsa cezada 2 yıldan uzun bir süre ise HAGB uygulanmaz. Mahkeme somutluğa bakıyor demişsin. Ekran kayıtları ve küfürün edildiği sitede depolanan kayıtlar somut delil içerir. Şu an technopatten birine bile etmiş olsa edilen kişi başvurursa eden kişinin kim olduğu tespit edilir. Somut olmayan nedir merak ettim şu an. Bu arkadaşa dengesiz biri olmaması gerektiği ailesi tarafından anlatılmalıydı ve işler ciddi bir noktaya gelmeden bunu anlaması mümkün değil eğer olsa zaten farkına varırdı. Mahkeme tutukluluk verirse -ki profilinde 13 yaşında olduğu yazıyor şu durumda tutukluluk alması zor- yaptığının yanlış olduğunu anlaması için vakti olacaktır. Eğer tutukluluk verilmezse de ileride suç işlediğinde cezası ne ise direkt onu alacaktır.

Sonuç olarak genç kardeşim. Aklını başına topla ve dengesiz birisi olma! Şu an 18 den küçük olduğundan belki ceza almazsın ama bu ilk sefere mahsus olabilir. Hakim isterse ceza verebilir. Kanunlara uy, düzgün bir insan ol ve bir hareketinin karşı tarafta nelere sebep olabileceğinin farkına var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada içerden çıkmış çok kişiyle konuştum, kuru fasülye falan olursa az yemeye çalış motor yağı koyuyorlarmış. Gece yatarkende her zaman tek gözün açık uyumak zorundaymışsın. Her gün bir kişiyi mutlaka dövüyorlarmış. Yeni gelenleri ise ilk 6 Ay 2 saat de bir dövüyorlarmış sonra bünye alışıyormuş zaten. Sana tavsiyem deli rolü yap. O zaman yatağını lavaboya koyuyorlamış orada yatıyormuşsun, ama her gün değilde en azından haftada bir kere dayak yiyormuşsun. Hazırlıklı git diye söylüyorum, rica ederim:)
 
Ya olursa diye korkuyorum ya ceza yersem?
Yersen de ödersin. Etmeden önce düşünecektin. Sokakta gördüğün kişilere o şekilde küfür ediyor musun? Ki o kıza söylediğin eylemleri kız izin verse yapabilecek cesaretin var mı? Ben olduğunu sanmıyorum. Bir organınız var diye tüm dünya ile ilişkiye girebileceğinizi sanıyorsunuz. Umarım hak ettiğin cezayı alırsın.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı