Küfürden Dolayı Mahkemeye Verilme

Aslında olay şöyle gelişti:
ben bir ödev paylaşım ve yardımlaşma sitesine bir kıza küfürler yazarak gönderdim ve o olaya şahit olan başka bir kişi de SS'yi aldım şimdi mahkemeye vereceğim dedi.
Yani rastgele bir kişi bulup kız-erkek içimdeki öfkeyi kustum.
Kaldı ki bence şöyle anormal bir davranışta bulunduysa ben hakim olsam tutukluluk vermesem bile pisikiyatriden akıl sağlığı raporu ister yola öyle devam ederdim. Akli dengesi yerinde çıksa bile pisikolojik tedavi alması yönünde karar verirdim. Şu normal bir hareketmi allah aşkına. Ceza almasan bile zor bir ergenlik dönemi geçiriyor gibisin. Bir pisikolojik yardım al. Kendin için yap bunu, pisikolojik destek almak kötü bir şey değildir. Derdini anlatırsın ve profesyonel bir destek alırsın. Devlet hastahanelerinde bile var. Eğer ceza almazsan sana verebileceğimiz tek tavsiye bu olur.

Birader sanalda hayalet falan mi olduğunuzu saniyorsunuz? Son zamanlarda sanalda yapılan şeyler daha çok takip ediliyor. Adam uyuşturucuya özendirme gösterisinden 5 6 yıl hapis cezası alıyor. Karşı taraf kanıtlı uğraşırsa duruma göre maddi veya yatmalı ceza alırsın.

Sokakta yüz yüze söyleyemeyeceginiz seyleri sanalda kusmayın. Böyle olursunuz sonra.

Bence ceza olsun diye bu arkadaşa moderatörler 1 yıllık ban atsın :D
Hakim güzel bir ban atıcak ona:) Yakında bu konudaki arkadaşlar soracak yaa nerede bu ne oldu falan diye. 5 Yıl sonra bu konu hortlar artık, arkadaşlar ben geldim diye:)
Ha unutmadan, biraz bağlama dersleri alıp öyle git. İçeride bağlama çalmayı bilmeyeni hiç hoş karşılamazlar bir dayak ta bunun için yersin yoksa :)

Son düzenleme:
Kız veya erkek olması ne fark eder ki :)

@TheBigLemonHD

Konuyu özetleyecek olursak;

Eki Görüntüle 419764

"Always check that your tongue is connected to your brain before you speak"

Yani diyor ki, konuşmadan önce daima dilinizin beyninize bağlı olduğunu kontrol edin.

Bugün şikayet etmezler ama, yarın günün birinde başın belaya girebilir.
Hocam ben erkek birine söverim sayarım ama hiç bir kıza küfretmedim. Bu arada birine sövüp konuşmussam, arkasında dururum geri vites yapmam, elinden geleni ardına koymasın!

Ortada suç yok mu? Küfürü geçtim hakaret bile insan onurunu zedeleyen bir şeydir. İlk mesajında birine küfür ettiğini söylemiş. Kanun maddeside açık. Küfür suçtur. Kişi 18 yaşından küçük mü bilmiyorum eğer öyleyse denetime tabi tutulur ve tutukluluk hükmü veya adli para cesazı hükmünün açıklanması geriye bırakılır. Eğer çok ağır küfürler etmişse ve karşı taraf bunu ispat edebiliyorsa cezada 2 yıldan uzun bir süre ise HAGB uygulanmaz. Mahkeme somutluğa bakıyor demişsin. Ekran kayıtları ve küfürün edildiği sitede depolanan kayıtlar somut delil içerir. Şu an technopatten birine bile etmiş olsa edilen kişi başvurursa eden kişinin kim olduğu tespit edilir. Somut olmayan nedir merak ettim şu an. Bu arkadaşa dengesiz biri olmaması gerektiği ailesi tarafından anlatılmalıydı ve işler ciddi bir noktaya gelmeden bunu anlaması mümkün değil eğer olsa zaten farkına varırdı. Mahkeme tutukluluk verirse -ki profilinde 13 yaşında olduğu yazıyor şu durumda tutukluluk alması zor- yaptığının yanlış olduğunu anlaması için vakti olacaktır. Eğer tutukluluk verilmezse de ileride suç işlediğinde cezası ne ise direkt onu alacaktır.

Sonuç olarak genç kardeşim. Aklını başına topla ve dengesiz birisi olma! Şu an 18 den küçük olduğundan belki ceza almazsın ama bu ilk sefere mahsus olabilir. Hakim isterse ceza verebilir. Kanunlara uy, düzgün bir insan ol ve bir hareketinin karşı tarafta nelere sebep olabileceğinin farkına var.
Kelime döşemek iyi bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı