1000 TL 1 TB SSD Tavsiyesi

Laptopum için SSD tavsiyesi verebilir misiniz? Bütçem 1000 TL civarında. 1 TB SSD almayı düşünüyorum.

M.2 NVMe için Corsair MP510 bakabilirsiniz. Ayrıca siz dizüstü için istemissiniz. Arkadaşların hepsi size SATA SSD önermiş ben anlayamadım. Bence dizüstü için her daim M.2 tercih edin. Ayrıca Corsair MP510 modelinin 1700TBW yazma ömrü var. Hızları ise Samsung 970 Evo ile kapışır. Tek fark Samsung MLC V-NAND yongalar kullanıyor.

Nanokatalog'daki 600 TL'lik 1 TB SSD'ler nasil?

Nanokatalog'dan ürün sipariş edecekseniz 1 ay beklersiniz, bilginize.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca siz dizüstü için istemişsiniz. Arkadaşların hepsi size SATA SSD önermiş ben anlayamadım. Bence dizüstü için her daim M.2 tercih edin.

Render ile uğraşılmadığı sürece M.2 NVMe SSD'lere gerek yok bence. Hız olarak da günlük kullanımda SATA SSD'lerle gözle görülür bir fark görmek zor.
 
Render ile uğraşılmadığı sürece M.2 NVMe SSD'lere gerek yok bence. Hız olarak da günlük kullanımda SATA SSD'lerle gözle görülür bir fark görmek zor.
Hayır değil. Bilmeden konuşmayın evet oyun ve prograram çalıştırırken hissetmezsiniz fakat VMware gibi yazılımlarda Render,Crapping,Recording gibi işlemlerde farkını ortaya koyuyor. SATA ya göre yaklaşık 6 kat hızlı bir protokolün farkını hissetmek pekte zor değil. Ayrıca NVMe SSD ile Sata SSD arasındaki fiyatlar çok yakın eğer bütçe ve koşullar uygunsa NVMe tercih edilmelidir.
 
Hayır değil. Bilmeden konuşmayın evet oyun ve prograram çalıştırırken hissetmezsiniz bile VMware gibi yazılımlarda Render, Crapping, Recording gibi işlemlerde farkını ortaya koyuyor. SATA ya göre yaklaşık 6 kat hızlı bir protokolün farkını hissetmek pekte zor değil. Ayrıca NVMe SSD ile SATA SSD arasındaki fiyatlar çok yakın eğer bütçe ve koşullar uygunsa NVMe tercih edilmelidir.

Bilip bilmeden konuşmuyorum. Ben günlük kullanımda gözle görülür bir fark olmayacağını söyledim. Render vb. işlemlerde fark görülür. Hatta siz de doğruladınız benim doğru söylediğimi ikinci cümlenizde:

...evet oyun ve prograram çalıştırırken hissetmezsiniz bile...
 
Bilip bilmeden konuşmuyorum. Hatta siz de doğruladınız benim doğru söylediğimi ikinci cümlenizde.



Ben günlük kullanımda gözle görülür bir fark olmayacağını söyledim. Render vb. işlemlerde fark görülür.
Sadece renderlar değil neden okumuyorsunuz veya okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Size diyorum ki SATA ile NVMe arasındaki fiyatlar çok yakın bu bağlamda M2 NVMe koşullar uygunsa tercih edilmeli. Size hiçbir şey onermiyorum kendi kendinize üstünüze alınmayın. Eğer birazcık üşengeç değilseniz gidin Google Chrome sekmesi açıp biraz araştırın. 1TB SATA SSD 800-900 ₺ arasiyken 1 TB ortalama Bir NVMe 1000 TL civarında seyrediyor. Sanırım kendiniz SATA protokolünün fanboyu olmuşsunuz. Sanırım sizde yok diye anlamıyorsunuz. Aynı fiyata daha iyi teknoloji alabilecek arkadaşa hala SATA oneriyorsunuz. Teknoloji guncelleniyor fakat siz guncellenmiyorsunuz. Samsung 860 Evo Mz-76e1t0bw 2.5" 1 Tb Sata 6.0gb/s - n11.com
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece renderlar değil neden anlamak istemiyorsunuz? Size diyorum ki SATA ile NVMe arasındaki fiyatlar çok yakın bu bağlamda M.2 NVMe koşullar uygunsa tercih edilmeli. Size hiçbir şey önermiyorum kendi kendinize üstünüze alınmayın. Eğer birazcık üşengeç değilseniz gidin Google Chrome sekmesi açıp biraz araştırın. 1TB SATA SSD 800-900 ₺ arasıyken 1 TB ortalama bir NVMe 1000 TL civarında seyrediyor.

Ben fiyatla ilgili bir şey söylemedim. Sizden de öneri istemedim. Ne dediğinizi de çok net anlıyorum. Üslubunuza da dikkat edin. Sadece fikrimi söyledim.

Teşekkürler fikirleriniz için.

Kaliteli bir NVMe SSD ile SATA SSD arasında da az bir fark yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı