2 Gb Ekran Kartı Su Anda Yeterli mi?

GTX 770, GK 104 çip'ini kullanıyor. Bunun dayanabileceği maksimum sıcaklık değeri 98 derece. Yani hangisinin daha iyi soğutmasına fazla takılma. İki karttada ısınma problemi yaşamazsın ama MSI'nın kartları daha iyi soğutuyor genelde.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bende bu konu ile ilgili bir soru soracağım. Ben Gtx 770 2 gb ekrankartına sahibim. WatchDogs'un Textures'ini high ayarında oynuyorum. Ekrankartımın gpu load modu %95 oluyor. Yani %95 performans harcıyor. Şimdi R9 280x alsaydım ben bu oyunun Textures'ini ultradamı oynatırdım? Yani biraz düşününce aklıma şu geliyor: Gtx 770 = R9 280X. Gtx 770, WatchDogs'un Textures ayarlarını High da oynatıp %95 performans harcıyor ve 2 gb vram'i sonuna kadar kullanıyorsa R9 280X kullanan bir oyuncu bu WatchDogs'da Textures'i ultrada oynatmak isterse, R9 280X 3 gb vram'i işleyebilirmi?
@Göksel Gündüz hocam. Bu konuda değerli fikirlerinizi alabilirmiyim acaba?
 
Carnage, peki ya 4gblık GT630? Bence bu tam bir saçmalık. GT630'un ultrada açmasına izin verecek sonra adamlar 5fpsde oynayıp "770 oynatamıyor GT630 ultrada oynatıyor" diyecek.

4 GB GT630 oyun için değil çoklu monitörde multimedia işleri için dizayn edilmiş. Türkiye'de oyun için satılır o ayrı. Benim demek istediğim GPU ve bant genişliği yeterince güçlüyse VRAM miktarından kısmazlar. Texturelar büyüdükçe GPU'nun TMU üniteleri daha fazla zorlanmaya başlar, texel/sn daha fazla önem kazanır. Bir de işin içine anisotropic filtering girince bant genişliği limitinin önemi artar. Günümüzde en büyük sıkıntı bant genişliği ve fillrate noktasında yaşanmaktadır. Yüksek çözünürlüklü texturelar da bu iki noktayı zorlar. PS4 düşük nispeten düşük bant genişliği ve fillrate ile nasıl böyle textureların altından kalkacak derseniz konu çok uzar. Burada milletin ağzında sakız olduğu için nefret ettiğim optimizasyon kelimesi önem kazanıyor.

Watch Dogs'taki mesele gelecek olan bir patch ile muhtemelen düzelecektir. Oyun yapımcısı da biraz reklam olsun diye bunu gibime geliyor. Birilerinin aklında "Oyun çok fazla sistem istiyorsa kesin süper grafiklidir" gibi bir düşünce var çünkü.
 
WatchDogs'un Textures ayarlarını High da oynatıp %95 performans harcıyor ve 2 gb vram'i sonuna kadar kullanıyorsa R9 280X kullanan bir oyuncu bu WatchDogs'da Textures'i ultrada oynatmak isterse, R9 280X 3 gb vram'i işleyebilirmi?

2GB olayı ekran kartının kullandığı maksimum değer. Oyun içinde bu değer değişiyor, sürekli sabit kalmıyor. AMD ekran kartları Watch Dogs gerektiği kadar iyi performans sergilemiyor. Sanırım optimizasyon problemi var AMD kartlarında.
 
Göksel Gündüz, bence aynı durum Nvidia için de geçerli. Yoksa GTX770 o kadar zorlanmaz yani. Ayrıca oyunda ahım şahım bir grafik de yok. Nereye gidiyor bu bellek? Dinamik gölge olsa bari. :D
Siz 750Ti ile denediniz mi? Nasıl sonuç aldınız?
 
Carnage, ben ondan bahsetmiyorum ya. Hani yazılımsal olarak GT630'un ultra oynatmasına izin verecek ama Gpu'su yeterli olan GTX770'e vermeyecek.

GT630'a izin verse ne olacak? Öyle bakarsak Intel HD Graphics 4000 de GTX 295'in açamadığı Crysis 3'ü açıyor çünkü DirectX 11 desteği var. Aynı hesap. Türk oyuncusu zaten GT630'da Crysis 3'ü 4K+8X MSAA+Ultra texture+Ultra grafik detayında 60 fps oynar. Ne lag ne stutter yaşar ne de oynadığı oyun hata verir. Böyle şeyleri iddia edenleri adamdan sayıp da tartışmaya girmeyin, "yav he he" diyip geçin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı