Gitar hocamla zamanında parmak uzunluk kısalığının çalmaya etkisini konuşurken bana bir öğrencisinden bahsetti. Marangozmuş ve parmaklarını makineye kaptırmış. Parmakları olmamasına rağmen iyi gitar çaldığını söylemişti hocam. Yani siz yeter ki çalmak isteyin, sorun olmayacaktır. Gitar konusuna gelirsek, benim ilk (ve en azından şu anlık tek) gitarım SX Sst 62 modeliydi. Zamanında 350 TL'ye almıştım. Beni gayet tatmin ediyor bu gitar. Başlangıçta ucuz yollu ve parasına göre nispeten kaliteli bir gitar işinizi görecektir ancak şu anki piyasayı bilmediğimden spesifik bir öneride bulunamayacağım.Başlangıç olarak Squier Bullet Strat almak istiyorum fakat parmaklarım kısa ve kalın. Sorun oluşturur mu? Klavyesi daha rahat olan 1000TL civarı elektro gitar tavsiyesi de alabilirim.
Hocam daha çok Duman, Kurban, Mor ve Ötesi tarzı seviyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?Ucuz olsun diye Cort gibi bir gitar almak yerine biraz daha para ekleyip squier telecaster almıştım. Squier başlangıç için lüks bile diyebiliriz aslında, çünkü Fender marka gitarların kalitesindeki en yakın sesi Squier'den alıyoruz. Squier alacaksanız Stratocaster mı yoksa Telecaster mi istediğinize karar verin. Youtube'dan karşılaştırmalarına bakabilirsiniz. Stratlar daha yanık bir ses verir, telecasterler daha sıcak bir ses verir" Buyurun". Stratocaster alacaksanız gül ağacı almanızı öneririm.
Kaan Tangöze Strat, Batuhan Mutlugil Telecaster kullanıyor. Ben her türlü telecaster seçerim çünkü benim çaldığım tarz bunu gerektiriyor. Fakat genelde Rock şarkılarında Strat tercih ediliyor. Rock şarkılarında kullanılan Distortion efektiyle yanık bir ses çıkartıyor strat. Şunu öneririm diyemem çünkü aradaki büyük ses farkından hangisini istediğinizi kendiniz seçmelisiniz.Hocam daha çok Duman, Kurban, Mor ve Ötesi tarzı seviyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?
Strat daha mantıklı geldi bana. Peki amfi olarak ne düşünüyorsunuz? 2.el alınabilir mi?Kaan Tangöze Strat, Batuhan Mutlugil Telecaster kullanıyor. Ben her türlü telecaster seçerim çünkü benim çaldığım tarz bunu gerektiriyor. Fakat genelde Rock şarkılarında Strat tercih ediliyor. Rock şarkılarında kullanılan Distortion efektiyle yanık bir ses çıkartıyor strat. Şunu öneririm diyemem çünkü aradaki büyük ses farkından hangisini istediğinizi kendiniz seçmelisiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.