Windows 10 Sıfırlama Sorunu

Roux

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2018
Mesajlar
5.098
Makaleler
30
Çözümler
9
Yer
İstanbul
Laptopu sıfırlayacağım ama USB takın diyor. Shifte basılı tutup yeniden başlat yaptıktan sonra gelen menüde yine sıfırlama seçeneği yok. Virüs bulaştı o yüzden sıfırlamam gerekli. Virüs programları ile temizliyorum ama sonuç başarısız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs kendini diskin başlatma bölümüne kopyalamışsa silsen bile yeniden kendini oluşturur. Diski çıkartıp harici disk olarak takıp temizlemen lazım, alternatif olarak disk görüntüsü yedeği de kullanabilirsin. Ek olarak sıfırlama seçeneği ile virüsün silinip silinmediğini bilmiyorum. Resimde gördüğün Kurtarma ve EFI sistem bölümlerine sızmışsa silinmez.
Adsız.jpg
 
Diski harici bir disk olarak USB ile herhangi bir PC'ye takıp sistem bölümlerini taratacaksın veya diski ön yüklemeden virüs programını boot ederek de deneyebilirsin. Ama öyle oluyor mu bilmiyorum denemedim. Disk görüntüsü kullandığım için uğraşmıyorum onunla.
 
Virüs kendini diskin başlatma bölümüne kopyalamışsa silsen bile yeniden kendini oluşturur. Diski çıkartıp harici disk olarak takıp temizlemen lazım, alternatif olarak disk görüntüsü yedeği de kullanabilirsin. Ek olarak sıfırlama seçeneği ile virüsün silinip silinmediğini bilmiyorum. Resimde gördüğün Kurtarma ve EFI sistem bölümlerine sızmışsa silinmez.Eki Görüntüle 436010
Resmi yükliyeyim ama bulaşmışmı bulaşmamış mı anlamadım.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    30,3 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı