MSI RX 570 için kaç Hz Monitör alınmalı?

75 Hz RX 570 için yeterli, fazlasına gerek yok bence. İleride daha yüksek bir modele geçilecekse, 144 Hz alınmalı.
 
Ben AOC G2460PQU 144 Hz 1080p 24" monitör kullandım, sana fatura da atarım. Adama öyle bir anlatıyorsun ki sanki o monitör olunca PC uçup kaçacak. 144 Hz ile 60 Hz monitörü yan yana koy, farkı çoğu insan ayırt edemez. Adam sürekli o FPS'e çıkabilse alsın diyeceğiz de, o ekran kartıyla çıkamaz.
İlla çıkmasına gerek yok ve 144 ile 60 arasında dağlar kadar fark var. Oyuncu Pc topluyorsunuz ama bunun görüntü kısmını en önemli kısmını es geçiyorsunuz saçmalık.
Monitörün 144Hz olması konusunda hemfikirim. Şu anda kafama takılan şey şu oldu; az önce arkadaşın yazdığı, Ryzen yerine 9500F ve Armor alma, ısınma sorunu var demesi. Ne yapabilirim bunları düzeltmek için?

Mesele kibirli davranmaksa, hayli hayli gösteriyorsunuz. Henüz pek bilgi sahibi olmadığım için bilgi edinmeye çalışıyorum. Ekipmanların birbirlerine uyumunu etkiler mi diye, 144 Hz sorun olur mu dedim.
Armorlar daha çok ısınmıyor daha az soğutuyor haliyle diğer msı ürünlerine göre daha yüksek ısılarda çalışıyor ama bu çok dert edilecek birşey değil bütçe ona yetiyorsa alın 2 tane armor 1080 kartım var ayrıca 5 tane de strix 1080 var aralarında 7-9 derece oynuyor ortalama. Armor kesinlikle alınır, msı boş kart mı üretir lütfen.
İşlemciye gelirsek r5 2600 yerine 9400f alınabilir hatta bencede 9400f alınmalı bütçe yetiyorsa ki aralarında çok fiyat farkı yok.
 
İlla çıkmasına gerek yok ve 144 ile 60 arasında dağlar kadar fark var. Oyuncu Pc topluyorsunuz ama bunun görüntü kısmını en önemli kısmını es geçiyorsunuz saçmalık.
Hocam ben sizin gibi lafı uzatmayı pek sevmem. Ben daha önce PC toplayacak olduğum zaman aynen bu şekilde herkes 144 HZ al diye tutturmuş ve ben de bu kadar insanın tavsiyesine uyup almıştım. 3 sene kullandım. 144 FPS alabildiğim oyun sayısı bir elimin parmaklarını geçmedi. Ekran kartım MSI GTX1070 GAMING X. Geçen hafta TN panel olan 144 HZ monitörümü satıp VA panel 1440p 75 HZ monitör aldım. Görüntü kalitesi inanılmaz değişti. Renkler daha bir canlı oldu. 144 HZ'den 75 HZ'ye düşünce akıcılıkla ilgili bir problem yaşar mıyım diye tereddüt etmiştim ama boşunaymış. Hiçbir şey değişmedi akıcılıkta. Ve daha doğru renklere sahip yüksek çözünürlüklü bir monitörüm oldu. Bu benim nacizane kullanıcı deneyimim. Keyfine göre kararını ver al. Şu şöyledir bu böyledir diye de mesaj yazmayacağım daha da hemen fanatik gibi bir şey tutturuyorsunuz. Hadi selametle.
 

Geri
Yukarı