Monitör Işık Sızması için İade Edilmeli mi?

Jehremar

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2018
Mesajlar
281
2 gün önce Hepsiburada'dan Samsung LC27HG70QQMXUF monitör aldım, ölü pixel çıkmadı ama ışık sızması var.

8F5F2E22-E17E-49E8-9C10-AE2690754BFE.jpeg
D9351952-0C01-4E56-A1E2-33E80F24C0F7.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusursuz olmayan her ürünü iade etmek en mantıklısı. Bugün bu problemi var, yarın bu problemden kaynaklı başka bir problem çıkarır. Satmak istesen bu problem yüzden fiyat düşüreceksin ileride. Şahsen ben almam problemli ürünü. Tavsiyem, yaşadığınız problem için iade talebi oluşturup en kısa sürede ürünü geri kargolamaktır.
 
HDR açıp mı çektin bunu normal mi?
 
Hayır HDR kapalı.
Kargo süreci ile uğraşmaktan nefret ediyorum. Eski monitörü de sattım,Allah bilir kaç gün monitörsün kalacağım.
 
HDR kapalı ise fazla. Bende aynı monitörün 32 inch olanı var. HDR açıkken sol üst köşeden biraz sızma yapıyor ama kapalıyken çok az.
 
Bir süre monitörsüz kalacaksınız ama sonunda elinize bozuk olmayan bir ürün geçecek. İçiniz rahat bir şekilde kullanacaksınız. Bence en kısa sürede ürünü geri kargolayın. Sonuçta sürekli olarak temas hâlinde bulunduğunuz aletin sağlam olması gerekir diye düşünüyorum.
 
Monitörün genel bir durumu mu bu önce onu belirlemek lazım. Tabi ne olursa olsun sizi rahatsız ediyorsa iade etmeyi düşünmekte haklısınız.

Işık sızması monitörlerin ortak sorunu muhtemelen. Hepsinde var ama ne kadar az olması ve sizi rahatsız edip etmemesi önemli.

Tabi bir de bu monitörün genel bir sorunu ise alternatif başka hangi monitörü alabilirsiniz?

Bendeki MSI MAG271CQR monitörde de var. Ama beni fazla rahatsız etmiyor. Fotolarda tam net olarak ne kadar doğru belli ediyor bilemiyorum.

Böyle durumlarda monitörsüz kalmak gerçekten rahatsız edici bir durum. En azından geçici bir monitör sağlansa iyi olurmuş. Yani eğer hızlı bir değişim yapılamıyorsa.

Geçmişte Samsung'un bu monitörüyle ve genel durumuyla ilgili yaşanılan sıkıntıya dair bir konuyu okumuştum. Bu yüzden beni biraz soğutmuştu açıkçası.

Maalesef bu segmentte her konuda mutlu olacağımız bir monitör sanırım yok. Işık sızmaları, color banding sorunları, ghosting, Freesync sıkıntıları, siyah dengesizlikleri, renk bozuklukları vs vs.

Teknoloji ya bu segmentte başarılı sonuçlar çıkartmıyor yada 2 3 katı monitörlerde belki daha iyi seçenekler sunuyorlar bilemiyorum.
 
Değerli yorumlarınız içim teşekkür ederim. İade edip daha kötüsü ile karşılaşmaktan korkuyorum açıkçası. Işık sızmasını idare edebilirim ama pixel sıkıntısı çıkarsa bu sefer hepten kafayı yerim.
 
Değerli yorumlarınız içim teşekkür ederim. İade edip daha kötüsü ile karşılaşmaktan korkuyorum açıkçası. Işık sızmasını idare edebilirim ama pixel sıkıntısı çıkarsa bu sefer hepten kafayı yerim.

Işık sızması sizi fazla rahatsız etmiyorsa ve bunun dışında üründen memnunsanız eğer bence kullanmaya devam edebilirsiniz.

Benim monitörde şöyle gözüküyor. Ancak fotodakinden çok çok daha iyi gözüküyor. Fotoda çok fazla ışık sızması görünüyor gerçekte böyle değil.

Gerçi benim tel güzel çekmemiş gibi :)
IMG_20191129_172941.jpeg
 

Geri
Yukarı