ASUS TUF GeForce GTX 1660 Ti inceleme

Herkese merhaba arkadaşlar. Sizlere Black Friday indirimlerinde Vatan Bilgisayar'ın web mağazasından 1361 lira'ya almış olduğum ASUS TUF GeForce GTX 1660 Ti ekran kartının ısınma ve fan hızı hakkında kişisel testlerimden ve yorumlarından bahsetmek istiyorum.

Kartın satın almadan önce çeşitli platformlarda çok ısındığı ve sesli çalıştığına ilişkin birçok yorum vardı. Lakin fiyatı görünce kaçırmak istemedim ve satın aldım. Kart gelir gelmez de hemen test ettim. Kısaca test yöntemimden bahsetmem gerekirse; 3 fanlı bir kasada FurMark programı ile tam yük altında gerçekleştirdim.

Kartın ön yüklü ayarları ile yaklaşık 1 saat boyunca yaptığım testte fanlar %50'de iken Max 88 dereceyi gördü ve orada sabit kaldı. Fanların sesi ise son derece normaldi ve sessizdi. Hatta bir ara acaba çalışmıyorlar mı diye de düşündüm.

Yüzde Elli Fan.png


Fan hızlarını ASUS GPU Tweak 2 yazılımı ile %100'e aldım. Sıcaklık 68 dereceye kadar düştü ve orada sabit kaldı. Lakin fanlar inanılmaz derecede sesli çalışıyorlar. Çok çok ciddi bir ses. Kulaklık ile oyun oynamıyorsanız katlanılabilecek bir ses değil.

Yüzde Yüz Fan.png


ASUS bu kart için 95 dereceye kadar sıkıntı yok demiş. Teknik olarak öyle olabilir ama kart ısındığı için bir miktar throttle (ısıya bağlı performans kaybı) yaptı. Oyun içerisinde bu performans kaybı kaç FPS'ye tekabül eder bilmiyorum.

Özetle; GTX 1660 Ti'ın bu modelini almayı düşünenler varsa bu sıcaklık ve ses değerlerini göz önünde bulundurabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı güzel bir fiyata almışsınız. TUF ile ilgili söylenenler bir defa daha doğrulanmış oldu benim gözümde.
 
TUF modeliyle ilgili ısı konusu zaten normal karşılanıyor artık. Devrenin kısa tutulması ısınının tek bir yerde ve daha çok toplanmasına mı sebebiyet veriyor bilemiyorum ama inceleme paylaşmanız güzel olmuş.
 
Keşke oyun içinde ne kadar sıcaklıklara ulaştığını da ekleseydiniz, çok daha iyi olurdu. Ayrıca o fiyata bedava almışsınız, hayırlı olsun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı