Teoriler Üzerine

Pagisa

Decapat
Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
45
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilime merakı olup da bu konuyu açan herkese selamlar, bu konuyu açmamın sebebi bilim ve modern teoriler ile ilgili güncel bir ortam oluşturmak. Sizde merak ettiğiniz konuları yazarsanız devam edebileceğimize inanıyorum. İlk konuyu ben açmış olayım, sizce karadeliklerin içinde (tekillik noktasında) ne var ? Ötesine erişme imkanımız olsa neler görürdük ?

@Frequency5GHz
 
Alttaki konuda buna değinmiştim, yine değineyim öyleyse.


Karadelik nedir öncelikle bunu bir öğrenelim. Karadelik sönmüş yildizlarin çökmesiyle oluşuyor. Ölü yıldız kalintisidir. Tüm karadelikler böyle oluşmuyor elbette ama büyük çoğunluğu bu şekilde. Iki büyük gök cisminin carpismasiyla da karadelik oluşur.

Her sönen, ölen yıldızda karadelik oluşturmaz. Karadelik oluşturması için belli boyutta olmasi lazim. Mesela bir yıldızın karadelik olabilmesi için güneşten en az hatırladığım kadariyla 1,5-2 kat daha büyük bir hacime sahip olmasi gerekiyor.

Karadeliklerinde kütlesi büyük, hacimleri küçüktür. Karadeliğin olay ufku hacminden kat kat daha büyüktür.

Karadeliklerde evrenin bir parçasıdır, dolayisiyla evren karadelikten oluşuyor demek mantıklı değil. Evrenin büyük çoğunluğunu karanlik madde ve karanlik enerji oluşturuyor.

Evren bir karadeliginin kütle ve hacmine göre kat kat daha büyük bir alana sahip. Karadeliğin evreni kapsamı mümkün değil.

Yildizlararasi filmini islemissindir adam zamanda yolculuk yapiyor. Orada bahsedilen paralel evrenlere geçişi sağlayan karadelikler var, bazi bilim adamlari bu karadeliklerin solucan deliklerinin parçası olduklarini söylüyor. Solucan delikleri kisaca zaman tünelleri diyebiliriz, şimdiye kadar ak(solucan) delikler hakkinda herhangi bir veri yok, olduğuna dair en ufak bir bilgimiz yok ne yazik ki.
 
Şahsen benim bu konu hakkında en mantıklı bulduğum teori şu şekilde;
Karadelikler evrenin enerji birikimini içine çektiği maddeyi yada bu maddenin bir kısmını diğer bir ucu olan ak deliklerden ışık hızından daha yüksek bir hız ile dışarı atarak dengeliyor. Fakat şuana kadar uzayda hiç ak delik keşfedilmedi dediğinizi duyar gibiyim :) Tabii bu görüşü kabul etmek için paralel evren teorisinide kabul etmek gerekiyor. Teorinin temelinde karadeliklerin tekillik kısmında uzay-zaman düzleminin diğer gezegenlerin etkisiyle büküldüğü gibi sadece bükülmediği, kırıldığı (deforme olduğu) yatıyor. Bu kırılma ile de o noktadan alternatif bir evrene geçiş sağlanıyor. Akdelik olayına gelirsek de onları gözlemleyememiş olmamızın sebebi farklı bir evrende bulunuyor olmaları. Bu teoriye benim de eklemek istediğim şey ise ak deliklerin Kuasarlar ile dolaylı yoldan bağıntılı olabileceği. Sonuçta Kuasar'ların nasıl oluştuğu hala bir muamma, aynı ak delikler gibi.

Umarım açıklayabilmişimdir :)
 
Solucan delikleri ve ak delikler hakkında en ufak bir bilgi yok. Bu yüzden bilemiyoruz daha ne olduğunu. Biz karadelikleri de daha öce görmemiştik, nasıl oldukları bile bilmiyorduk. Yıldızlararası filmindeki karadelik simülasyonu gerçek karadelik fotoğrafı ile benzer çıktı neticede. Bilim öngörüye dayanarak yaptığı çıkarımları hafife almamak gerekiyor. Paralel evrenlere geçiş için ak delik ve solucan delikleri olabilir belki. Olması insanlık için iyi olurdu.
 
  • Ruh denen bir şey var mı, yoksa sadece bilinç mi var?
  • Beyin nakli yapılıp başka beden de yaşanılabilir mi?
  • Mutluluk hormonu varsa bunu salgılayan ilaç neden üretilmiyor?
  • Bir de uyku olayı çok acayip, ölüme benziyor mu acaba?
 
  • Ruh denen bir şey var mı, yoksa sadece bilinç mi var?
  • Beyin nakli yapılıp başka beden de yaşanılabilir mi?
  • Mutluluk hormonu varsa bunu salgılayan ilaç neden üretilmiyor?
  • Bir de uyku olayı çok acayip, ölüme benziyor mu acaba?
Ruh, metafizik bir kavram. Herkes farklı yorumluyor. Dincilerin çoğu ruha inanır. İslam'da ahiret inancı, Hristiyanlara kutsal ruh gibi vs. Bana soracak olursan ruh diye bir şey yok. Mistik bir kavram olduğunu düşünüyorum.

Bence beyin naklindense insandaki bilgileri veri gibi başka beyine aktarmak çok daha olası.

Açıkçası uyku konusunda cevabım evet. Eğer benim gibi rüya görmeyen biriyseniz siyah ekranla uyuyup kalkıyorsanız aynıdır. Misal İslam inancındaki ahirete göçme mantığında ölen bir insan şipşak diye kendini ahirette bulması gerekir. O ölü zaman hiç yaşanmamış gibi.
 
Belki bizim yaşadığımız dünya da karadeliğin içinde kim bilir?
Böyle bir şey mümkün değil.

Ruh denen bir şey var mı, yoksa sadece bilinç mi var?
Ruh yok, bilinç var.

Beyin nakli yapılıp başka beden de yaşanılabilir mi?
Doğada kendini başka bedenlere kopyalayan ölümsüz canlılar bulunmakta. Örneğin deniz anası ve ahtapotların bir türünde bu özellik mevcut.

Mutluluk hormonu varsa bunu salgılayan ilaç neden üretilmiyor?
Piyasada serotin içeren ilaçlar mevcut. Doğal yiyeceklerle de serotin artırılabiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı