Para biriktirme

Hayat şartlarından ödün vererek bilgisayar alınmaz. 5 ₺ düşük bir rakam, bilgisayar almak yerine yemek yersin.
 
Kardeşim hemen basit bir matematik yapalım.

Okulların kapanmasına 6 ay var sanırım yaklaşık olarak. 180 gün eder. 180.5=900 eder. 900 TL ortalama bir ekran kartı fiyatı bile değil. Sen bu sisteme daha işlemci alacaksın, anakart alacaksın, depolama alacaksın vs. Yani bu iş yaş biraz.

Okulda aç kaldığınla kalırsın, 5 TL zaten yüksek bir rakam değil, 900 TL biriktireceğim diye daha da düşürme hayat standartını. Liseye gidiyorsan 2 ay çalışacak bir yer bul yaz tatilinde. 2 ayda kazandığın para ile ortalama bir sistem rahatlıkla alırsın. 1 ay da mis gibi oyununu oynarsın. Çalışmak şimdiki gençlere zor geliyor 3 ay yatmak varken ama hayat şartları böyle.

Hayatla erken tanışın ki büyüyünce tokat yerine yumruk yemeyin.
 
Elbette olur. Ne kadar çok biriktirirsen o kadar kolay alırsın. Uzun bir süreç elbette ama olur. Bir yerde çalışırsan bu süreyi azaltırsın, ailen de illaki bir miktar üstüne koyar herhalde diye düşünüyorum.
 
Yanlış anlamadıysam günde 5 TL alıyorsunuz.

Okul kantininden temel ihtiyaçlarınızı alıp günde 2-3 TL biriktirebilirsiniz. 2 TL biriktirirseniz haftada 10 TL, ayda 40 TL eder. 12 ayda ise 480 TL eder.

3 TL desek haftada 15 TL, ayda 60 TL eder. 12 ayda 720 TL eder.

Kısa sürede (1-2 yıl) mümkün değil. Bunu 5 yıl sürekli yaparsanız 3600 TL eder. Oyunlarda kasmadan iyi denebilecek ayarlarda anca o fiyata oynayabilirsiniz. Ayrıca gelecekte donanımlar sürekli güncelleneceği için ve birçok üreticinin yeni donanımları pahalıya satmasını varsayarsak 3600 TL'ye de bilgisayar almanız çok zor. Ayrıca ekonomimizin gidişatı da malum...

Ayrıca yaz tatili, sömestr vb. tatiller olduğundan dediğim tutardan çok daha az biriktireceksiniz. Ayrıca illaki paranızın bir kısmını da harcayacaksınız.

Kısacası bu iş yürümez.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı