Tek oyunculu oyun oynayan ve sistemi ortalama biri olarak bana hangi monitörü önerirsiniz?
Monitörünüz curved mi? Ek olarak merak ettiğim şey IPS panel mi VA panel mi daha iyi?Ben VA panel 1 ms 144 Hz monitörü seçtim ve çok memnunum. İlk zaman gözünüz alışmakta zorlanıyor ama size uygun ayarı yaparsanız memnun kalırsınız. Hem göz zevkiniz hem oyun konforunuzdan ödün vermemek adına bir öneridir.
Evet curved. Şimdi şöyle anlatayım ben size. Panellerin kralı IPS'dir. Ancak 144 Hz 1 ms tepkime sürelerine sahip IPS monitörler çok pahalı ve maalesef o kadar kısa tepkime sürelerine düşmek IPS panelde mümkün olmuyor. Sıralamak gerekirse büyükten küçüğe doğru IPS>VA>TN şeklinde olabilir. VA paneller ikisininde ortasıdır. 144 Hz 1 ms olması rekabetçi oyunlarda size keyif verecek deneyimleri tattıracaktır. VA olmasından ötürü renklerde de doygunluk yaşayacaksınız. F/P olarak tercih edilebilir bence.Monitörünüz curved mi? Ek olarak merak ettiğim şey IPS panel mi VA panel mi daha iyi?
Anladım, sanırım AOC 24" C24G1 144Hz 1ms monitöre sahipsiniz? doğru mu?Evet curved. Şimdi şöyle anlatayım ben size. Panellerin kralı IPS'dir. Ancak 144 Hz 1 ms tepkime sürelerine sahip IPS monitörler çok pahalı. Sıralamak gerekirse IPS>VA>TN şeklinde olabilir. VA paneller ikisininde ortasıdır. 144 Hz 1 ms olması rekabetçi oyunlarda size keyif verecek deneyimleri tattıracaktır. VA olmasından ötürü renklerde de doygunluk yaşayacaksınız. F/P olarak tercih edilebilir bence.
İPS panel ile VA panel arasında, renk kalitesinde abartılacak kadar fark var mı?Ben VA panel 1 ms 144 Hz monitörü seçtim ve çok memnunum. İlk zaman gözünüz alışmakta zorlanıyor ama size uygun ayarı yaparsanız memnun kalırsınız. Hem göz zevkiniz hem oyun konforunuzdan ödün vermemek adına bir öneridir. Yanlız 24G2U modelinde sık sık sorunlu olduğu noktalardan bahsediyorlar. Benimde kullandığım AOC C24G1 modelini öneririm. Hiçbir sorun çıkmadı. Ne ışık sızması, ghosting, ölü pixel vs. sorunsuz geldi.
Evet. Bilgisayara yakından baktığım için 24'' modelini tercih ettim. Pixelleşmeleri az görmek adına. Gayet memnunum şuan monitörümden.Anladım, sanırım AOC 24" C24G1 144Hz 1ms monitöre sahipsiniz? doğru mu?
Karşılaştırmalar mevcut araştırabilirsiniz. Ben daha önce VA panel deneyimi yaşayamadığım için ilk zamanlar bi farklı geldi ama zamanla alıştım. Bir önceki monitörüm yine AOC 75 Hz TN paneldi. Ancak parlaklığı yüksek olduğu için renkleri daha doygun veriyordu mesela. Sadece böyle değerlendirmeyin. Kontrast oranı da önemlidir. İyi araştırmanızı tavsiye ederim.İPS panel ile VA panel arasında, renk kalitesinde abartılacak kadar fark var mı?
Forum açıkken bir fotoğraf atın da gözümüz şenlensinEvet. Bilgisayara yakından baktığım için 24'' modelini tercih ettim. Pixelleşmeleri az görmek adına. Gayet memnunum şuan monitörümden.
Karşılaştırmalar mevcut araştırabilirsiniz. Ben daha önce VA panel deneyimi yaşayamadığım için ilk zamanlar bi farklı geldi ama zamanla alıştım. Bir önceki monitörüm yine AOC 75 Hz TN paneldi. Ancak parlaklığı yüksek olduğu için renkleri daha doygun veriyordu mesela. Sadece böyle değerlendirmeyin. Kontrast oranı da önemlidir. İyi araştırmanızı tavsiye ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.