Çözüldü SSD ve HDD nedir, faydaları neler?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr. Enver

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2019
Mesajlar
677
Çözümler
7
Yer
Old Trafford
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebeci
Bilgisayarcı SSD, HDD önerdi fakat ben ne olduklarını faydalarını ya da zararlarını bilmiyorum? Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Çözüm
Depolama birimidir? SSD, HDD'e nazaran kat kat daha performanslıdır ancak fiyatı yüksektir. Hard disk ise kapasistesi yüksek olmasına rağmen performansı çok çok düşüktür. Biz genelde “bu devirde SSD'siz sitem mi olur?” diyerek SSD öneriyoruz.

RAM de kapasite sağlamıyor mu? 8 GB RAM'im var, SSD alırsam ne faydası olacak bilgilendirir misiniz?

RAM ile depolamanın alakası yok. Şurada güzel bir şekilde anlatılmış. İsterseniz okuyabilirsiniz.

Bilgisayarımda SSD ya da HDD takılı olduğunu sanmıyorum. Ama sorunsuz bir şekilde çalışıyor?
Windows'un calismasi icin bunlardan bir tanesine ihtiyac var. Bilgisayar aciliyorsa bir tane vardir, siz parcalari tanimadiniz icin olmadigini dusnuyor olmalisiniz. Bİlgisayarci bunlardan biri takilmali dedi demissiniz ama sorununuzun ne oldugunu ve bilgisayarciya neden gittiginizi soylememissiniz. Bilgisayar yavas mi, takiliyor mu, neden gittiniz? Boyle bir oneri sunduguna gore bir sorun olmus olmasi gerek. Ya da para kazanmiak icin size bir seyler satmaya calisiyor.
 
Ortalama olarak söylersem SSD kullanırsanız HDD'ye göre 10 katı bir hız alırsınız. Ortalama HDD okuma hızı 60MB iken SSD'de ise okuma hızı 550MB'dir. Söylediğim hızlar ortalama hızlardır. Daha yüksek veya az ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin bir masaüstü sistem topluyacak iseniz bütçeniz varsa 1 SSD 1 tane HDD alırsanız daha iyi olur. Windows'unuzu SSD'ye kurar oyunlarınızı HDD kurarsınız. Windows'unuz daha hızlı açılır.
 
Windows'un calismasi icin bunlardan bir tanesine ihtiyac var. Bİlgisayarci bunlardan biri takilmali dedi demissiniz ama sorununuzun ne oldugunu ve bilgisayarciya neden gittiginizi soylememissiniz. Bilgisayar yavas mi, takiliyor mu, neden gittiniz? Boyle bir oneri sunduguna gore bir sorun olmus olmasi gerek. Ya da para kazanmiak icin size bir seyler satmaya calisiyor.
Anakartımda bir problem vardı onu çözdürmek için gittim. Bu bilgisayara SSD takarsanız çok iyi olur gibi bir şey demişti.
 
İkisi de depolama için alınır. Arasındaki hız farkı olabilir ama örneklemeniz saçma.

HDD daha az öncelikli olan şeyleri depolanacağı yer. SSD ise Windows'un ve tercih edilirse bazı uygulamaların kurulabileceği yer. Para varsa sadece SSD olan bir sistem almak daha iyi zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşim ben bir laptop kullanıcısıyım geçen hafta SSD falan araştırdım senin gibi ve almaya karar verdim. Hatta bilgisayarımın içinde 1TB HDD vardı oda bosa gitmesin diye DVD ROM yerinede onu taktım. İşletim sistemimi, dosyalarımı olduğu gibi basit bir yazılımla aldığım SSD'ye kopyaladım. Aslında bilgisayarım biraz zor açılıyor arkasına açmak biraz zor ama biraz video falan izledim ve bu işe kalkıştım. Taktıktan sonra açtım bilgisayarı. O kadar hızlandı ki ilk 30 saniye fan sesi duymadım. Fanlar çalışmadı, korktum yanlış bir şey yaptım diye ve artk 10 saniyeden kısa sürede açılır oldu. Çok memnunum oyunlar falan çok hızlı yükleniyor kesinlikle tavsiye ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı