YKS'de İlk 10.000'e girmek için günde ortalama kaç soru çözmem gerek?

S4celik

Kilopat
Katılım
5 Temmuz 2017
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11.Sınıfa gidiyorum ve derslerim ortalamanın üstü şu ana kadar derslere ve sınavlara çalışıyordum ama yks için özel hiç çalışmadım. Geçen kendime TYT Matematik için konu anlatımlı kitap ve soru bankası aldım. İki gündür 50 soru çözüyorum ama tam kendimi vermedim ileri ki günlerde 100'e çıkartırım diye düşünüyorum. Bu yeterli mi yoksa çok daha fazla soru çözmem mi gerekli? Bir sorum daha var. Şuan ki derslere ne kadar önem vermeliyim? Tabii MF öğrencisi olduğum için sayısal derslerin hepsini dinliyorum elimden geldiğince ama şuan bu dersler için de fazlaca test çözmem gerekiyor mu yoksa her gün konu tekrarı yapmak yeter mi? Bu sene TYT'yi tamamen halledip seneye de AYT odaklı çalışmayı daha uygun gördüm.

Bu arada paragraf sorularında falan baya iyiyim, ayrıca her gün kitap okuyorum.
 
Öncelikle soru sayısına yönelmemen gerek. Hedefin soru sayısı değil kafanın aldığınca yeni konuları öğrenip, çözebilmek olmalı. Her gün 3 konu gibi bir hedef koyabilirsin mesela. Her gün kesinlikle paragraf çözmelisin. Onun dışında günde 2 dersten fazla çözme.
 
Ben böyle soruları kabul etmiyorum. Dersi çok iyi anlamışsındır. O konudan az soru çözersin. Anlamadığın bir konu vardır onu düzeltmek için günde 1000 soru bile çözebilirsin. Kendini hazır hissedene kadar baya soru çözmelisin. Tam bir hedef vermeyi doğru bulmuyorum. Mesela kendini 500 soru da hedeflemişsindir ama 450 soru da çok sıkılmışsındır. Geriye kalan 50 soru senin için geçiştirmek amaçlı olacak. Dediğimi umarım anlamışsındır. Sen kendini o konuya hazır hissedene kadar baya bir soru çöz. Çözebildiğin kadar*
 
Nacizane fikrim ben sene 2013 senesinde Ankara THK'yı kazandığım zaman sadece 2 Kitap bitirdim kitapların ne olduğu önemli değil senin günde 500 soru çözmen önemli değil senin günde o 500 soruyu nasıl çözdüğün önemli.

Konuyu anladım dediğim yerde bir daha sorarım kendime anladım mı diye. Çözdüğün soruları tekrar tekrar çöz hızın artsın hız önemli. Soru çözmek boş iş doğru soruyu çözmek seni ilk 10.000 arasına sokar. Saygılar...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı