Anadolu lisesinden İmam hatip'e geçince ortalamam düştü

valor2322

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben anadolu lisesinden imam hatibe naklimi aldım fakat şöyle bir sorun oldu;
Almanca dersi ve seçmeli derslerim imam hatipte olmadığı için o ders silindi ve haliyle ortalamam düştü ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi akla hizmet İmam Hatip'e geçtin evladım? Almanca gibi bir dersin olmadığı, ileride hayatına hiçbir faydası olmayak hikayeden masaldan derslerin verildiği bir okula geçmenin pişmanlığını ileride kafanı duvarlara vurarak çekersin.

Geri al kaydını Anadolu lisesine.
 
Yani yapılabilecek en iyi şey bunu iki okul müdürüyle de konuşmak olur. Bir ihtimal size seçmeli bir ders verilip diğer derslerin toplam saatiyle eş tutulabilir. Notlarınız da aktarılabilir. Tamamen hayal gücümle böyle bir fikre vardım müfredatta nasıl işler bilemiyorum.
 
Kaşınmışsınız. Gittiğiniz yerdeki fazlalık dersler sayılmaz, eksik dersleri de sorumlu olarak verirsiniz. Kural budur. Yönetmeliğe bakmalıydınız. Örneğin ikinci yabancı dili Fransızca olan bir okuldan Almanca olan bir okula geçerseniz de Almanca dersini sorumlu olarak vermeniz gerekir. Yuvanıza geri dönün.
 
Şimdi çocuğa da fazla yüklenmeyelim, en nihayetinde lise çağında bir çocuk. Yaptığı şeylerin sonucunu önden kestirmesi her zaman pek mümkün değil. Buradan sonrası konu sahibi için. Sen şimdi hayatın kararmış gibi düşünme. Muhtemelen ailen seni imamhatip'e geçmen için ikna etti. Yada ikna bile etmedi hatta sana sormadı bile, tabii bunlar tahminlerim, umarım böyle değildir. Çok az bilgiyle tahmin yürütmem gerekirse adın dindar bir ailenin çocuğuna vereceği bir isme benziyor. Haliyle bu konuda seni ailenin yönlendirdiği fikrine kapılıyorum ama senin kendi geleceğin için savaşman lazım. Daha önce kazandığın anadolu lisene geri dönmen fiziksel olarak mümkünse bunun için uğraş. Eski okulunun müdürüne git durumu anlat, geleceğim için okuluma geri dönmek istiyorum falan de. Umarım okuluna geri dönebilirsin.
 
Benim arkadaşım okulu iyi olduğu için 2 saat metrobüsle yol gidiyor. İlk duraktan binip son durakta iniyor. Her gün ve sabah - akşam... İstiyorsanız her şeyi yapabilirsiniz. Bu sadece bir bahane.
Arkadaşlar zorunluluktan geçtim İmam Hatip'e. Anadolu çok uzaktı onun için... :(
 

Geri
Yukarı