TSK İdlib'de Başarılı Olabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KırAtlıLiberal

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
3.308
Çözümler
13
Merhaba arkadaşlar, TSK İdlib'e adeta yığınak yapıyor, peki Suriye Ordusunu püskürtebilecek kapasiteye sahip mi? Şimdi öncelikle Hava kuvvetlerini karşılaştıralım Suriye ordusu eski nesil savaş uçakları kullanıyor Mig-23, Mig-21,Mig-29 bu uçakların bizim modern F-16'larımız ile boy ölçüşemez eski soğuk savaştan kalma jetler Türk Ordusu tarafından tehdit sayılamayacak düzeyde. Bir not daha ekleyim Suriye Hava Sahası Rusların kontrolünde, hatta Suriye Ordusu TSK'ya saldırdığında yaralı askerlerimizi karadan götürülmüştür. Suriyenin Hava Savunması bizim jetlerimiz için tehdit sayılabilir zamanında İsrail F-35 uçağını düşürmüştü, 2018'de ABD füzelerinin 4/3 imha etmişti S-200, S-300 gibi gayet modern hava savunma füzeleri var bunlar eğer TSK hava operasyonuna girişirse başımıza "bela" olabilir. Kara kuvvetlerine gelirsek Suriye Ordusunun 4000 küsür tankı bulunuyor bunların neredeyse 4/3 çok eski tanklar T-55, T-54 tanklarına mevcut Rus Ordusu ara sıra T-90 gibi tanklar verildiği söyleniyor olası bir Tank savaşında bizim Leopard 2, Sabra tanklarımızın karşısında şansları yok denilecek kadar azdır. Ben TSK'nın Hava Sahası kapalıda olsa başarılı olacağını düşünüyorum, tabi ki zayiatlarımızı artıracaktır. Sizin bu konuda görüşünüz nelerdir?
 
Son düzenleme:
Ahaber bilgisayar oyunlarını Afrin Gece harekatı görüntüleri diye yutturmakta ne kadar başarılı ise bu dönen oyunda TSK o kadar başarılıdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu işin sonu Esad ile anlaşmaya gider bence. Esad'ı ayakta tutan rusya ve putin asla esad a destek vermekten vazgeçmez şu durumda. Rusya zaten Esad'ın yaptıgı her operasyonu kendi topraklarını geri almak olarak görüyor. Bu ortamda Suriye ile savaşmak bize çok da fayda getirmez. Bir şekilde ortayolu bulmak gerek bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Askeri kapasite olarak çok büyük yığınak yaptık ve bu kapasiteyi kullanabilecek irade varsa siyasetçilerde orada önümüzde duracak bir güç yok.
 
Bu olayların en başından esad ile anlaşılsaydı bugün ne 4 milyon belki daha fazla sığınmacı ne de simdiki yasananlar olacakti Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu Paşa'nın da dediği gibi "Ortadoğu bataklıktır seni içine çeker."
İdlib'de ise son olarak hava sahasi guvenligi icin Abd tarafindan patriot istemisti Tsk isler gittikçe ilginçleşiyor
 
Esad ile anlaşsan sürekli sorun yaşadığımız Amerika ve Amerikanın PYD vs desteği, Esada karşı olsan Rusya tehlikesi ve Türkiyeye doğru düzgün destek vermeyecek Rusya ile bizi başbaşa bırakacak Amerika ve NATO var. Türkiyenin içinde bulunduğu durum tam bir çıkmaz.
 
Esad ile anlaşsan sürekli sorun yaşadığımız Amerika ve Amerikanın PYD vs desteği, Esada karşı olsan Rusya tehlikesi ve Türkiyeye doğru düzgün destek vermeyecek Rusya ile bizi başbaşa bırakacak Amerika ve NATO var. Türkiyenin içinde bulunduğu durum tam bir çıkmaz.
Türkiye zaten terör örgütlerine yardım ve yataklık etmek ile suçlanıyor. Umarım bu doğru değildir. Dünya gündemi bu iddialar ile çalkalanıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı