İntihar etmenin sonu çok ağır olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kader ve sınav çok saçma batıl inançlar.
Kaderin ne olduğunu bilmeden saçma batıl inanç demen gerçekten komik, kader sandığın gibi birşey değil. Kader dediğin şey ölçüdür. Allah' ın koyduğu ölçüdür. İki çeşit örnek vereyim birincisi, Hidrojen ve Oksijeni karıştırırsan su oluşur, ya da güneşin doğup batması, bu bir ölçüdür, başka bir örnek vereyim. Sürekli kötü işler yapıp fıtratına aykırı işler yaparsan, adam öldürüp, Kadın satarsan sen artık o yolu seçmişsindir ve bu tarz bir hayatın sonuçlarına göre yaşaman bir ölçüdür, gidip köyünde patates ekenle, adam vuranın hayatları bir olmaz budur kader. Doğup alnında yazıp ölmen gibi saçma bir şey değildir. Önce ne olduğunu bilelim sonra saçma mı değil mi üzerine düşünelim dimi.
Bu kadar kötü bir ruh halinde birine ne denir bilemem, ama Allah' ı düşün ve kitabını oku orada cevapları var, böyle bir sorunun varsa çözümünü araman lazım benim önerebileceğim en büyük tavsiye Kur'an okumak, hayatı okumak, üzerine düşünmek, kainatı okumak ve ailenle bunu paylaşman. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez ve ölüm ile bu dünyadan kurtulabilirsiniz ama öbür taraftan kaçamazsın, öbür taraf hakkında bir araştırman olsun ki sonradan pişman olmayasın ve şunu da söyleyeyim, hayatta herkes zor şeyler yaşıyor ama peşinden mutlaka iyi şeyler de elbet gelir, sabret ve Allah'a dua et derim.
 
Her insanın bu evreleri geçireceği anlar olur. Ben de şuanda yaşıyorum. Açıkçası öldükten sonra ne olacağını kesin bilmediğimden dolayı sakınıyorum. Kim bilebilir ki? İnançlara göre bu şekilde bir eylemin sonu öldükten sonrası için en felaket sonuçlardan birini doğurmaktadır. Lakin bazı durumlar vardır, artık kimseye faydan olmadığını düşünüp durursun, insanlara yük olmaya başladığını düşünürsün, inançlı biriysen ne kadar ibadet etsende bazı kapıların artık kapandığını hissedersin. Böyle bir durumda dünyada yaşanan her bir günün seni biraz daha pisliğe bulaştırdığını düşünürsün. Ve daha fazla bulaşmamak için sonlandırmak istersin. Aslında düşüncelerin masumdur, art niyetli değildir. O anlar dokunsalar kırılacak duruma gelirsin, yine de kimseye birşey belli etmemek için elinden geleni yaparsın. Anlatsan karşındakinin anlayacağı yok umursayacağı yok. Belki malum sondan sonra 1 2 ay hüzünlenirler ama sonra daha iyi olurlar diye düşünmeye başladın mı dönüşü yoktur. Bu sonla yüzleşmek istemezsen ortamdan ailenden şehrinden kaçmak istersin lakin nerde ne kadar süre yaşarsın ne koşulda yaşarsın bilemezsin. 2 tarafı sivri değnek gibidir. İnsanların anlatamayacağı dertleri olur, birgün gün yüzüne çıkmasından korkarlar. Çıktığında da başta ailesi olmak üzere diğer insanlarla nasıl yüzleşeceklerini bilemezler. Hep en kötü senaryoya odaklanırlar, benim gibi. Lakin işin ucunda iğrenç bir yüzleşme ve yerlerde sürünen bir gurur olsa bile görüp yaşayıp tecrübe edip her türlü pisliği gördüm yaşadım yüzleştim yıkıldım sürüklendim ama bana doğduğum andan beri eşlik eden kendimden vazgeçmedim, varsa eğer ki var olduğuna inanıyorum Allah'ın kendi isteğiyle canımı artık alacağı güne kadar sürünmeyi dahi olsa seçerek en azından her haltı yemişte olsam bunu yapmadım kendi canıma kıymadım diyebilmeliyim. Belkide bazılarının sınav dedikleri olaylar zinciri budur. İnsanın en b..tan en dip durumlarında bile yaşayıp iyi şeyler yapabilmeyi ve bir gün iyi bir insan olabilmeyi istemeleri ve bunun için yoldaki kaldırıma çıkamayan yaşlı teyzelere yardım etmeyi, etrafa yardım edecek bişeyler arayan gözlerle bakınarak ne kadar sevap kârdır gözüyle bakarak artık bundan sonra normal bir şekilde öleceği güne kadar kendi elleriyle seçtiği kaderin ona koştuğu geleceğe razı gelerek yaşamak. Belkide en hiç en yok insanın bile dünyaya gelmesindeki amaç ve anlama erdemi budur. Bilemiyorum. Korkularım var, anlatamıyorum. Dinleyende zaten ilerki köşeyi döndüğü an unutup gidecek. Belki unutmadan izleyen ve çabalarımı not eden birileri vardır görünmeyen. Tek ümit budur böyle insanlar için geriye kalan. Yapcak bişe yok. Tek diyeceğim, diren. İntihar çözüm olsa dünya nüfusunu yarıya indirmek için hastalıklar savaşlar çıkarmaya gerek kalmazdı. İnsanlar kendilerini katlederek nüfusuda kontrol altına alırlardı. 😅 Konuyu nere çektim iyi değilim ben hadi iyi geceler.
 
Sonucu ailene ağır olur, hayatları boyunca evlat acısını yaşayacak olan onlar olacak. Eğer bir psikologa gidemiyorsan okuduğun okulda rehberlik öğretmenlerin ile konuşabilir ve durumunu anlatabilirsin, bir nebze düşüncelerini değiştirebilirler veya destek olabilirler. Bir şeyleri içinde saklaman kendine vereceğin en büyük zarar olur.
 
Öncelikle merhaba 16 yaşında biriyim düşüncelerimin yaşıma göre normal olduğunu bahşeden diğer insanlar gibi yorumlar yapacaksanız rica ediyorum yapmayın. 6. sınıftayken babam haksız yere tutuklandı ve hala da içeride "güzel ülkemizin harikulade adaleti sağ olsun. " Yaklaşık 4 yıl oldu artık çok yoruldum bazı şeylere katlanamıyorum bazı şeyler çok ağır geliyor psikologa gitmeyi çok düşündüm ama aileme ne diyeceğimi bilmiyorum parçalanmış bir aile bizimkisi. Bazı geceler başım o kadar düşünmekten uyuşuyor kafamı hissetmiyorum kendimi kesmek gibi bir salaklığa da yeltendim belki anlık olarak güzeldi ama şimdi çok boş geliyor. Notlarım iyi ama okul bile zulüm geliyor bana. İntiharın islam dininde affı olmadığını biliyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Bir dönem dış görünüşümü değiştirmek için kafa dağıtmak amaçlı spora yazılmıştım 15 kilo kadar verdim sonra onu da bıraktım kendime bir uğraşta bulamıyorum bulsam da uzun süreli olmuyor.
Başınızı ağrıttıysam affola.
Merhaba burdan yazarak değilde telefondan konuşarak sizinle dertleşmek isterim uygun görürseniz 5372519068
 
Allah kuluna kaldıramayacağı yük vermez.
Başarılı insanların gençliği zor geçmiştir.
Kimse sizden daha değerli değil
Ve hayatta her zaman küçük ama derin mutluluklar vardır. Bazı şeyler vardır, arayarak bulunamaz ama ancak arayanlar bulabilir. Siz peşine düşün, o sizi bulur. Bir de başkalarını takmayın. Sadece siz 😎
 
Öncelikle yıllardan beri ateist olan biri olarak burda neden din konusuna giriyorsunuz? Din batıl veya değil, belki bu arkadaşın kurtuluşu olacak? Günah diye düşündüğü için uzaklaşacak o fikirden. İster inançlı olun ister inançsız, bu arkadaşa "evet çok günah" demek zor mu?

Gelelim intihar konusuna; Yaşım 37. Benim yaşlarımda biri intihar edeceğini söylese belki gerçekten hayatına son vermekte haklıdır ve bu onun için gerçekten çözümdür diye düşünebilirim, çünkü hayat tecrübesi bu kararı vermesine yeterlidir. Ama 16 yaşında birinin intiharının çözüm olma ihtimali ve haklı olma ihtimali "0"dır.
 
kanka bende 16 yaşındayım, yaşadığın şeyleri bilmiyorum ama daha yaşayacak çok şeyimiz yokmu?
 
Arkadaslar inanmiyirsaniz bile saygı duyun en azından. Kader batıl inanç değil. Haktır, gerçektir.
 
kanka bende 16 yaşındayım, yaşadığın şeyleri bilmiyorum ama daha yaşayacak çok şeyimiz yokmu?
Belkide vardır.
Sonucu ailene ağır olur, hayatları boyunca evlat acısını yaşayacak olan onlar olacak. Eğer bir psikologa gidemiyorsan okuduğun okulda rehberlik öğretmenlerin ile konuşabilir ve durumunu anlatabilirsin, bir nebze düşüncelerini değiştirebilirler veya destek olabilirler. Bir şeyleri içinde saklaman kendine vereceğin en büyük zarar olur.
Gitmek istiyorum ama ailemin anlayış gösterip göstermeyeceğinden pek emin değilim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı