Kaliteli 650W 80+ Gold PSU arıyorum

Modüler güç kaynaklarında, güç kablolarının yalnızca gerekli olanları kullanılır. Diğerleri sökülüp takılabilir olduğundan dolayı çıkarabilirsiniz. Kablolama kolaylığı sağlar ve daha iyi bir görüntü sunar. Tam modüler olanlarda bütün çıkışlar sökülüp takılabilir iken yarı modüler olanlarda sistemin çalışması için mecburi olanlar (24-pin CPU bağlantısı gibi) sabit iken diğerleri sökülebilirdir. Örneğin, 4 adet SATA güç çıkışı var olsun. Siz sadece 1 tane SATA disk kullandınız. Hadi diyelim ki bir de fan takmak için 1 tane daha kullandınız. Diğer 2 SATA kablosunu çıkarıp kutusuna koyabilirsiniz.

Asıl meseleye gelirsek, paylaştığınız sisteme herhangi bir 80+ verimlilikte güç kaynağı yeter. Gold olanına gerek yok. Düz 80+ veya Bronze olabilir. Yukarıda paylaşılmış Gigabyte PSU yeterlidir. Bu 80+ ibaresi cihazın verimliliğini gösterir. Çıkış gücü/giriş gücü oranının en az %80 olduğu garantisi demek gibi düşünülebilir.

Gönlünüzden geçen yarı/tam modüler veya Gold sertifikalı ise kesenin ağzını açmanız gerekecek.

Yarı ve tam modülere ihtiyacım yok aslında yani sistemimi korusun ve sistemime uyum saglasın yani onları beslesin yeter benim aklımda başka bir şey yok yukarda atmış oldugunuz tam modüler benim için bayağı bir abartı duruyor eger 650W bront sertifikalı bahsettigim koruma olaylarını taşıyorsa ve sistemimi besleyecek güçteyse onu almayı düşünüyorum çok teşekkür ederim.
Bu konu altında size kaliteli markalar önerildi. Sisteminizde sorun yaşatmazlar. Bütçenize göre hangisini alırsanız alın yeterli gelecektir.

Çok teşekkür ederim.
 
80+ sertifikalı, sessiz, 4+4 iki adep CPU Power girişine sahip, şimdi kullanmasanız bile ileriye dönük, çift CPU girişli olması güzel. Yarı modüler. İdeal bir PSU bence bu işinizi görür.
Tabii ki Seasonic, FSP çok iyidir. Bütçeye göre en iyisi ve ideali bu.
 

YANLIŞ BİLGİLENDİRME DOSTUM, araştırma yapmadan orda yazan şeyi buraya yapıştırmayın.

Teknobiyotik sitesindeki bu ürünün açıklama kısmında korumalarına bakayım dedim. 6 korumanın tamamını da barındırdığını yazmışlar. Fakat orda bir yazı gözüme takıldı. Diyor ki " değerli bilgisayar bileşenleriniz High Power Astro ile koruma altında"

Yani bu korumalar High Power'ın Astro model PSU'ları için geçerli (Ek-1).

Sonra kendi sitesine girdim ve baktım. UVP, OVP, OPP, SCP mevcut fakat, OCP(Aşırı akım koruması) ve OTP(Aşırı sıcaklık koruması) mevcut değil (Ek-2).

1584015556213.png

1584015577401.png

80+ sertifikalı, sessiz, 4+4 iki adep CPU Power girişine sahip, şimdi kullanmasanız bile ileriye dönük, çift CPU girişli olması güzel. Yarı modüler. İdeal bir PSU bence bu işinizi görür.
Tabii ki Seasonic, FSP çok iyidir. Bütçeye göre en iyisi ve ideali bu.

Önermiş olduğunuz PSU, süpervizör kısmında bu 3 koruması eksik olan bir PSU.
* Düşük Gerilim Koruması (Under Voltage Protection)
* Yüksek Sıcaklık Koruması (Over Tempature Protection)
* Yüksek Akım Koruması (Over Current Protection)


Her yere Gigabyte P650B öneririm yazıyorum, sanki Gigabyte benim firmam, benim fabrikammış gibi. Uygun bütçeli güzel bir PSU, bu fiyat bandında korumaları neredeyse tam olan, 550W güçten daha az ihtiyaç durumunda çok sessiz çalışan, çıkış gücünde stabil olan dalgalanması neredeyse olmayan güzel bir PSU. 500 lira bütçesi olan birine öneririm.

Tabi 900 lira bütçeye, dün @Motionless IN White üstaddan görmüş olduğum XPG Core Reactor 750W Gold öneririm. Mükemmel bir PSU.

 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı