Umre'den gelen 5 kişide daha korona virüs semptomu çıktı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dolaylı yoldan var, o bakerinin hastalığa olan dönüşümüne yer hazırlar ve o kirli alanda bulunan diğer zararlı dizilimler ile birleşip bölünen bakteri yeni bir bakteri oluşturabilir veya daha dayanıklı bir bakteri oluşturabilir.
Ben virüslerin oluşumundan bahsetmeye çalıştım. Virüslerin veya bakterilerin oluşmasının insanla alakası yok. Hijyenik olunması, çevrenin temiz olması önemli tabiki ama ne yaparsak yapalık bize zarar verebilecek virüsleri hastalıkları tam olarak engelleyemiyor. Biz insanların yapması gereken bunun aşısını veya tedavisini bulmak olacaktır.
 
Tartışma açmak istemiyorum ama "Hz. İbrahim insanların inandığı putları kırmıştır." Diye bir kıssa var ve bu iyi bir şeymiş gibi anlatılıyor.
İnanan birisi olarak söylüyorum, dinler baskındır ve kişinin üzerinde baskısı vardır.
O dönemin şartlarını bilemediğim için yorumda bulunamayacağım, yaptığı şeyi savunmam veya yermem pek doğru olmaz, ne alaka derseniz dini/felsefi olmayan bir örnek verirsem Mehmet Akif'in ''Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.'' sözünü verebilirim (Allah kelimesi geçiyor fakat Mehmet Akif'in inancı olduğu için bunu değiştiremeyiz, anlatmaya çalıştığına odaklanın, öyle olayların nasıl olduğunu anlayabilmek için onları yaşamalıyız bence).
Biz insanların yapması gereken bunun aşısını veya tedavisini bulmak olacaktır.
Ne yaparsak yapalım işin ucu oraya çıkıyor zaten.
 
Yorumumda moderatörlerin bu tür konuları onaylamamalarını söylediğim, moderatörleri eleştirdiğim için moderatörler maşallah ceza yağdırmışlar. Demek ki moderatörlerin vizyonu da, misyonu da buymuş. Helal olsun, daha başka sözüm yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara Valisi Şahin: Umreden dönen 5 kişide Korona virüs semptomu görüldü, hastaneye sevk edildiler. Şu Dinin Türkiye'ye hiç mi yararı olmaz?
Screenshot_2.jpg
 
Moderatörlük bir durum yok ki dine direk hakaret yok kısaca dinin yararlı olmadığını belirtmiş kendi düşüncesi. Tabii arkadaşın yazdığı cümleyi tasvip etmiyorum orası ayrı konu.
 
Bulaşma potansiyeli olan bir enfeksiyon ile dini bağdaştırmak bağnazlıktır.

Her yapılan nefret söylemlerinin önüne ifade özgürlüğünün de siper edilir gibi konulması yine bağnazlıktır.

Enfeksiyon ve salgın hastalıklar İslam ülkeleri ve İslam temizliği olan ülkelerde daha az fakat batı toplumlarında ise bize ters temizlik anlayışı nedeniyle daha fazla.

Türkiye toplumu diğer toplumlara göre temizse bunun nedeni İslam dininin getirmiş olduğu temizlik anlayışıdır.

Günde 5 vakit namaz kılan bir Müslüman namazı için abdesti yoksa ve bozduysa mecbur abdest alacak.

İslam dini temizliği ve temiz şeylerden faydalanmamızı ister.

Allah’ın size verdiği helâl ve temiz rızıklardan yiyin ve iman etmiş olduğunuz Allah’ın yasaklarından sakının. (Maide Suresi 88. Ayet / D.İ.B Kur'an Meali)

Elbiseni tertemiz tut. (Müddessir Suresi 4. Ayet / D.İ.B Kur'an Meali)

Her türlü pislikten uzak dur.
(Müddessir Suresi 5. Ayet / D.İ.B Kur'an Meali)

Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin, ayaklarınızı da topuk kemiklerine kadar (yıkayın). Eğer cünüp olursanız temizlenin. Şayet hasta veya yolculuk halinde veya içinizden biri ayak yolundan gelirse yahut kadınlarla cinsel ilişkide bulunursa, bu hallerde su bulamadığınız takdirde temiz bir toprağa yönelin (teyemmüm edin), yüzünüzü ve ellerinizi onunla meshedin. Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez, fakat O sizi tertemiz kılmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.
(Maide Suresi 6. Ayet / D.İ.B Kur'an Meali)

"Ümmetimi (veya insanları) zora sokmaktan endişe etmeseydim, onlara her namaz vaktinde misvakla dişlerini temizlemelerini emrederdim." (Hadis-i Şerif // Buhârî, Cum'a 8, Temennî 9, Savm 27; Müslim, Tahâret 42)

"Yemeğin bereketi, hem yemekten önce hem de yemekten sonra elleri yıkamaktadır."
(Hadis-i Şerif // Tirmizi, Şemail, 79)
 
Kutsal denen şeyleri ben de sevmiyorum ama bu konu ne alaka? Sanki gelenler virüs getirmeye istekli.
 
Dinle ne ilgisi onu anlamadım vallah. Allah mi dedi gördüğün yürüyen nefes alan her şeyi ye, diye. Aksine Çinlilerin yediği ve aslında yememesi gerektiği ve hastalığa sebeb olan şeyler İslam'da yasak. Yani tam tersi olay aslında. Bu virüs din yüzünden değil dinsizlik yüzünden çıkmış bir şey. Çin İslam'ı benimseseydi. O pis ve haram şeyleri yemeyecek ve bu virüste çıkmayacaktı.

Zaten virüsün en çok yayıldığı yerlere baktığınızda çoğunlukla İslam temizliğinin olmadığı daha taharet nedir bilmeyen milletler.

Değil mi? İran katolik mesela :D

İslam temizliği dediğin nedir? Zira çoğunluğu müslüman olan ülkelerin hijyen durumu ile hergün duş alan Avrupayı Amerikayı kıyaslayalım istersen :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı