SavePass arama motoru virüsü

ultramit

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2013
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar. Ben geçenlerde bir program indirdim,büyük ihtimalle o programın yanında bilgim dışında ekstra şeylerde indi. Bunlardan bir kaçtanesini sildim.''SavePass '' ile ''movies toolbar'' isimli dosyaları bir türlü silemiyorum. Bu dosyalar yüzünden arama motorlarımı istediğim gibi düzenleyemiyorum.

Mesela Ben Gs yandex kullanıyordum ama bu dosyalardan sonra tuhaf arama seçenekleri geldi.Ayrıca windwos 8 kullanmama rağmen bilgisyarım karanlık bi ekran geldikten sonra geç açılıyor. Eskiden 8 saniyede açılıyodu şimdi çok geç oldu. Hepsi bu dosyalar yüzünden. İşin ilginç yanı silmeye çalıştığımda da yöneticiden izin almanız gerekiyor veya bu dosya açık kapatın diyor. İyi de dosya açık felan değil? bu nasıl bir sorun bende çözemedim.
Uzun lafın kısası, bu dosyalardan nasıl kurtulabilirim onu öğrenmek istiyorum.
-İyi günler..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CTRL+SHIFT+ESC'den görev yöneticisinden o uygulamayla ilgisi olan proseslerin işini sonlandır. Daha sonra silebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Program ekle veya kaldır, kısmından bilmediğiniz, yüklediğinizi hatırlamadığınız dosyaları silin. Yada işi biraz daha sıkılaştırıp, Ccleaner programı ile bir temizleme yapın.
 
Arkadaşlar dediğinizi yaptım, geriye 1 tane dosya kaldı. O da ''wininit.exe'' üzerinden açık olduğu için silinemiyor. Wininit exe'yi kapatmaya çalıştığımda da bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılıyor. Gelip baktığımda dosya halen duruyor ve silinemiyor. Ayrıca bu virüs ask.fm denilen bir internet arama sayfası olarak karşıma çıktı. Ayrıca Windows 8 açıldığında hoşgeldiniz sekmesi gelmeden önce yaklaşık 1 dk bekliyorum :( Nedeni ne olabilir sizce? wininit.exe'yi silersem ondan kurtulabilir miyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma pek bir şey gelmiyor fakat bir program önerebilirim. Advanced System Care indirmen, orada pek çok özellik var ve arama mororu giriş sayfası koru seçeneği var. İlgili programları siliyor ve size temiz arama motoru sunuyor, bende birçok kez böyle kurtuldum umarın yardımcı olabilmişimdir.

İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim en sağlam programlar ve özellikleri.

  • AdwCleaner : Tarayıcı üzerinde temizlik yapmaktadır.
  • CCleaner : İşlemcide gereksiz ve işlemcide kullanılan ve kullanılmayan boş şeyleri temizler, ayrıca çerezleride temizlemektedir.
  • Combofix : Kayıt defterini temizlemektedir, ayrıca antivirus görevi görmektedir.
Not : Size en uygun olan AdwCleaner ve Combofix'tir. Ama CCleaner'da denemekte yarar vardır.
 
Arkadaşlar sizin önerdiğiniz programları şimdi gördüm. Ama ben ondan önce Avast free antivirüs prgramını indirmiştim. Bu programla tarama yaptım ve 30 tane dosyamda virüs tespit edildi. Yani bu virüs tüm dosyalara bulaşmış. Şimdi bu dosyalar karantina altında. Bu sorunların temel kaynağı ''wininit.exe'' denilen bir uygulama. Yani Windows 8 'de geç açılıyor. Acaba bilgisayarı boot edip güncelleyim mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı