Crackli oyunların sakıncası var mı?

İşletim sistemi
Windows 10

xianpw

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
579
Yeni sistem topladım da GTA 5 tarzı oyunları oynamak istiyorum fakat pahalı, benim onlara yetecek param yok. Crackli sitelerden indirsem ne gibi sakıncaları var? Birkaç yerden virüs gibi bir şey duymuştum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs tehlikesi, eski güncellemeler, emek hırsızlığı. İndirimde 80₺'e düşüyor, bence böyle bir oyun için çok değil, karşılığını verin.
 
Yeni sistem topladım da GTA 5 tarzı oyunları oynamak istiyorum fakat pahalı, benim onlara yetecek param yok. Crackli sitelerden indirsem ne gibi sakıncaları var? Birkaç yerden virüs gibi bir şey duymuştum.

1. olarak forumda korsan yasak diye biliyorum.
2. olarak cracklerde virüs olabilir bir virüs programı ile indirin virüs bulursa hiç girişmeyin derim mesela Kaspersky indirin sonra indirin.
 
Birincisi korsan oyunlarda problem yaşama olasılığınız yüksek. İçinde zararlı yazılım bulunmasa bile özellikle dosya boyutunu küçültmek için silinen dosyalar vs. nedeniyle problem yaşamanız olası.

İkincisi, zararlı yazılım bulunma ihtimali sizin de dediğiniz gibi var.

Üçüncüsü ve önemli olanı, yapılan şey doğru değil.
 
Dostum yanlış yere gelmişsin. :) Burada korsana destek sağlanmıyor. Ama ben gene açıklama yapayım. Virüs olayı indireceğin yere bağlı daha çok. Abidik gubidik yerlerden indirirsen her tür virüsü sokabilirsin PC'ye :) Bilindik yerlere bakmanı öneririm.
 
Biliyorum trojan miner vs. oluyor zaten arkadaşın dediği gibi Kaspersky yok bende de ESET var onla taratıp indirsem?

ESET'in veri tabanı biraz dar o zaman Hitman Pro indirip tarayınız çakışmazlar zaten Hitman Pro 5 dk da tüm sistem i tarar ve tüm virüsleri algılayabilecek kapasiteye sahiptir.
 
Korsan kullanmak doğru olmasada bende ara sıra kullanan biri olarak şunu söyleyeyim. Korsan kullanacak kişi neyi nereden indireceğini bilmeli güvenilir siteleri bilmeli eğer bilmiyorsa virüs yeme ihtimali yüksek.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı