CM Masterbox TD500 Mesh ARGB alınır mı?

  • Konuyu başlatan omrmut
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 87
  • Görüntüleme 20B
Hocam Cooler Master için fanları sesli çalışıyor diyorlar. Sizde böyle bir sorun yaşadınız mı?
Hangi model ürün olduğuna bağlı arkadaşlar. Tanesine 129TL verdiğim HALO fanlar çok yüksek RPM değerine çıkmadığı sürece gerçekten sessiz fanlar. TD500'ün fanları aynı kalitede değil bana sorarsan ancak böyle güzel bir kasada aynı zamanda daha da iyi fanlar olsun istediğinde de 3 fan zaten tek başına 400TL'yi aşıyor olacak; bu şekilde düşünmek lazım biraz da. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Cooler Master fan tercih edecekseniz anakartınızın MSI veya ASUS'un güncel modellerinden olmasına gayret edin yalnızca; diğer firmalar ile çok uyumlu tasarlanmıyor çünkü bu markanın ürünleri. Veya 3'lü setlerden alın; yanında gelen kontrolcü ile bir şeyler yapılabilir en azından.
Ben, kendi MB511 kasamda yaşadım. Ses diyemeyiz, fanlarda tıkırtı sesi vardı. 10 gün önce de TD500'e sistem kurdum arkadaşımın, kasam olmasa bugün alırım.Eki Görüntüle 548201
Egzoz fanı olarak tercih ettiğin model nedir bu arada paylaşabilir misin? Sanırım MSI anakart kullanıyor aynı zamanda sistem B450M Gaming Plus gibi gördüm.
 
Son düzenleme:
Hangi model ürün olduğuna bağlı arkadaşlar. Tanesine 129TL verdiğim halo fanlar çok yüksek RPM değerine çıkmadığı sürece gerçekten sessiz fanlar. TD500'ün fanları aynı kalitede değil bana sorarsan ancak böyle güzel bir kasada aynı zamanda daha da iyi fanlar olsun istediğinde de 3 fan zaten tek başına 400TL'yi aşıyor olacak; bu şekilde düşünmek lazım biraz da. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Cooler Master fan tercih edecekseniz anakartınızın MSI veya ASUS'un güncel modellerinden olmasına gayret edin yalnızca; diğer firmalar ile çok uyumlu tasarlanmıyor çünkü bu markanın ürünleri. Veya 3'lü setlerden alın; yanında gelen kontrolcü ile bir şeyler yapılabilir en azından.

Egzoz fanı olarak tercih ettiğin model nedir bu arada paylaşabilir misin? Sanırım MSI anakart kullanıyor aynı zamanda sistem B450M GAMING Plus gibi gördüm.

Hocam önceden aldığınız halo fanlar mı yoksa TD 500 mesh modelinin fanları mı daha kaliteli o tarafı anlamadım.
 
Fanları çok ses yapıyor mu? Son hızda
Normalde dB cinsinden ölçülebilir, tartılabilir bir değer vermediğim sürece yaptığım yorumun bir anlamı yok.
Ancak 12V kanalından 3 adet fan beslediğinde, %100 fan hızında normal seviyede ses çıkarıyor.
Kasa ayağında vs bulunuyorsa hiç rahatsız etmeyecektir ancak bacak hizanda ise belki biraz "Ben buradayım" diyebilir fanlar. Gerçi kasa fanlarını en sessiz çalıştığı - nispeten hava üflediği, en verimli ayarda sabit olarak çalıştırmakta fayda var. CPU 50 dereceyi geçmediği sürece de; eğer anakartınız destekliyorsa hiç çalıştırmayın kasa fanlarını. Hatta iyi bir soğutucunuz varsa CPU fanı çalışmadan bile tarayıcı kullanımızda (Youtube vs hariç) hiç fan çalıştırmadan kullanılabilir.

Özetle; fanlar sessiz ancak motor sesi (Hava sirkülasyonu - rüzgar sesi haricinde) kusursuz - tamamen yok değil. 8-9K Hz üzeri frekansları rahat işitebilen bir kulağınız varsa bazen bu ses kulağınıza takılabilir, kasanın yakın olması durumunda. Pimpirikli insanlar takılabilir mi? Sanmam ancak mümkün.
Düşük RPM'de tamamen sessiz, hiçbir ses duymadığınız bir fan söz konusu değil.
 
Kasayı hiçbir yerde bulamıyorum. Stokta görünmüyor maalesef. Sanırım güzel bir kasayı kaçırdım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı