Çözüldü Windows lisansım kayboldu

  • Konuyu başlatan Kak
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kak

Centipat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
281
Çözümler
3
Benim Dell dizüstü bilgisayarım var. İlk aldığımda Windows 8 lisanslı kurulu geldi. Ama bilgisayara format atınca (ben yapmadım bilgisayarcı yaptı.) bilgisayardaki her şey silindi, adam orijinal olmayan bir Windows 7 atıp verdi bana. Daha sonra Windows 7 benim bilgisayarda doğru düzgün çalışmayınca aynı adama Windows 10 attırdım. (Fakat lisans yok.)

Sorun şu ki benim Windows 8 lisansım yalan oldu. Dizüstü bilgisayarın arkasındaki etiketin de yazısı silinmiş. Yalnızca parlayan Windows 8 etiketi var. Ben kaybolan lisansı bulabilir miyim?
O lisansı bulup Windows 10'da kullanabilir miyim?
Ya da o lisans ile yeniden Windows 8'e döneyim.
Yani isteğim Windows 8 lisans anahtarımı bulmak.
 
Çözüm
Microsoft hesabı açıp lisansı hesabınızla birlikte kullanmanız gerekiyordu. Her format sonrası oturup kod girmiyorsunuz, Microsoft hesabınızı girince o bilgisayar lisanslı olmuş oluyordu.

İnternette ucuza satılan Windows 10 keylerine göz atın.
Ama şunu bilmekte fayda var lisans Windows'a ait olmadıgı için eğer bir gün toplu hack saldırısına mağruz kalırsanız Windows size asla garanti vermez.
Vermesin yahu, neyimi hackleyecekler? Ben iş yapmıyorum ki bu bilgisayarda? Evimde sıradan bir kullanıcıyım. En fazla key patlar gider alırım 25liraya. En az 5 senedir ucuz key kullanırım, bir kere bile sorun yaşamadım. Belki olabilir diye gidip bin küsür lira keye vermek ne kadar mantıklı?
 
Ya her seferinde bu key önerme muhabbetinden sonra "yok şu olur, yok bu olur" gibi yalan yanlış saçma bilgilerden sıkıldım. Kullanmıyorsanız yorum yapmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin. Her konuda aynı şey.
Gerçekten çok ilginç, bu forumu yakın zamandır aktif şekilde takip ediyorum, ilk defa rastlıyorum böyle bir şeye. Alın geçin ucuz key, ne diye binlerce lira keye vereceksiniz. Windows Defender çalışmazmış! Yahu bari yanlış bilgi vermeyin.
 
Gerçekten çok ilginç, bu forumu yakın zamandır aktif şekilde takip ediyorum, ilk defa rastlıyorum böyle bir şeye. Alın geçin ucuz Key, ne diye binlerce lira Key'e vereceksiniz. Windows Defender çalışmazmış! Yahu bari yanlış bilgi vermeyin.


Oku burayı anlarsın!
defender çalışmaz dedigimde şu kafanız çalışırsa anlarsınız güvenlik anlamında sizi korumaz
 

Oku burayı anlarsın!
defender çalışmaz dedigimde şu kafanız çalışırsa anlarsınız güvenlik anlamında sizi korumaz
Okudum. Denilen şey yasal olmadığı ve tesbit edilirse lisansın iptal edilebileceği. Yani siz gelin bizden fahiş fiyata alın, lisansınıza hiçbir şey olmasın diyor. Ben de diyorum ki olursa olsun gider 25 liraya bir tane daha alırım. Ayrıca 5senedir aktif şekilde kullanıyorum. Çevremde herkese bu şekilde lisanslama yaptım, bir kere bile benim lisansım iptal oldu diyen yok. Microsoft heralde bunlar uygun değil diyecek. Ne diyecek başka? Sen bin küsür liraya al lisansını ama burada insanları Windows Defender çalışmıyor diye yanlış yönlendirme. Ucuza alınan lisansın tek eksisi bilgisayar değiştirdiğiniz zaman aynı lisansı tekrar kullanamazsınız. Bunun dışında problem yaşayan varsa bize açıklasın. Şöyle olabilir, böyle olabilir diyerek 25 liraya alacağımız şeye niye 1500 lira ödeyelim yahu?
 
Gerçi biz neden bu konuyu konuşuyoruz burası Türkiye burada bedava GTA'lar kol geziyor.
Konuyu çarpıtıyorsun. Boş yapma. Gidipte çalıntı hesap satın almıyoruz. Sen 1500 lira vererek lisansını kullanmaya devam edebilirsin. Çevremde en az 10 kişi hiçbir şekilde bir problem yaşamadı. Kaç kişinin ucuz lisansı patlamış bu güne kadar?
 
Tamam işte uzatma burası Türkiye zaten Technopat korsana destek vermiyor bu konunun burada konuşulmasıda ne kadar mantıklı konuyu çarpıtmıyorum biz genellikle zaten korsan kullandıgımız için yakında adamlar oyunlarını yazılımlarını Türkiye'ye getirmicekler emin ol. Adamlar emek veriyor Win10 üretiyorlar gecelerini gündüzlerine katıyorlar sende gidiyorsun başkasının kopyalama mantıgıyla Win10 alıyorsun adamların ekmegini alıyorsun ellerinden onlarda destegini alıyorlar çok boş yapma.
 
Ya her seferinde bu Key önerme muhabbetinden sonra "yok şu olur, yok bu olur" gibi yalan yanlış saçma bilgilerden sıkıldım. Kullanmıyorsanız yorum yapmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin. Her konuda aynı şey.

İnternette bir sitede paylaşılan ürün anahtarlarından birini benim bilgisayara girdim. Sıkıntısız çalıştı. CMD üzerinden baktığımda Retail lisans yazıyordu ve kalıcı olarak etkinleşmiş. Bu işte bir iş var ama 🤨
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı