AMD A6 6400K görev yöneticisinde tek çekirdek gözüküyor

INonOmpiontentI

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
5.632
Makaleler
1
Çözümler
11
1588877977778.png


Resimde görüldüğü gibi AMD A6 6400K kullanıyorum ama burada 1 çekirdek gözüküyor. Bunun çözümü nedir? CPU kendini boşta diye bir çekirdeğini mi kapatıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de AMD A10 5800K vardı ve bu işlemci 4 çekirdekti ama Windows 2 çekirdek olarak gösteriyordu. Bence gayet normal bir durum.

Normal değil seninkide anormal. De bir şey soracağım sistem yapılandırmasından 1'e çekip sonra 2'ye çekersem olma şansı var mıdır? Ayrıca BIOS'u sıfırladım BIOS içinden.
 
Normal değil seninkide anormal. De bir şey soracağım sistem yapılandırmasından 1'e çekip sonra 2'ye çekersem olma şansı var mıdır? Ayrıca BIOS'u sıfırladım BIOS içinden.
AMD APU ve FX işlemcilerde her bir modülün içinde 2 çekirdek var ve hiçbir sıkıntı görmüyorum çünkü bu işlemci SMT ile 2 çekirdek oluyor. Tavsiyem hiçbir ayara dokunma çünkü işlemcin olması gerektiği gibi çalışacaktır ve fazla bir şey de bekleme bu işlemciden anca internete girer en fazla League of Legends falan oynarsın.
 
AMD APU ve FX işlemcilerde her bir modülün içinde 2 çekirdek var ve hiçbir sıkıntı görmüyorum çünkü bu işlemci SMT ile 2 çekirdek oluyor.

AMD APU derken? Ryzen serisi de APU bir seridir ancak onların çekirdek sayıları hayli fazla.
İşlemci zayıf kanka FPS ondan düşüktür.

Hayır eskisine göre bir anda bir düşüklük söz konusu. Ayrıca görev yöneticisinde de tek çekirdek gözüküyor tek çekirdeğe düştü yani. LOL'de 100 civarı FPS alırken 25'lere düştü.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı