Düz Dünya'ya İnanan İnsanlar Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Bağıra bağıra "Ben salağım, bilime güvenmiyorum." demektir. Dünya'nın düz olmadığını ispatlayan en basit deliller bile varken ısrarla "Dünya düzdür." demek, cehaletle bağdaştırılabilir ancak.
 
Bağıra bağıra "Ben salağım, bilime güvenmiyorum." demektir. Dünya'nın düz olmadığını ispatlayan en basit deliller bile varken ısrarla "Dünya düzdür." demek, cehaletle bağdaştırılabilir ancak.
Hocam tek amaçları sabahtan akşama kadar sadece evde göbeklerini kaşıyıp kulaktan dolma bilgilerle kendine güvenen insanlar ki ülkemizde bolca bulunur bunlardan.
 
Aynı anda hem gece hem gündüz olabilmesi, her 2 yarımkürede farklı yıldızların görünmesi, coriolis etkisi, coğrafya, ufuk eğrisi ve sapmalar, farklı koordinatlardaki aynı gün saatinde oluşan farklı gölge eğimleri, mevsimler ve nasıl oluştuğu gibi konularda ilkokul çocuğu kadar bilgisi olmayan tiplerle fazla muhatap olmak istemiyorum açıkçası. Yerlerine kapuçin ya da şempanze getirsinler, ben onlara bunları uzun uzun anlatırım. Hiç değilse anlama ihtimalleri daha yüksek.

Bu tipler haritaya bakarlar, ABD ile Rusya'yı birbirlerine en uzak ülke sanırlar. Oysa bunlara desen haritanın kenarlarına bak, orada ilerleyince düşmek yerine Sibirya'dan Alaska'ya sadece 30-40 km. mesafeden geçebiliyorsun diye. Gene anlamıyorlar, gene anlamıyorlar. Sihirli bir güç bunu yaptırıyor sanıyorlar herhalde.
 
Son düzenleme:
Uzaydan teleskopla dünyayı ve diğer gezegenleri izleyebileceğimiz seviyede teknolojiye evrildik. Kaç yıldır uzay yatırımları yapılıyor. Bu yatırımları yapan ülkeler şey diyormuş aaa dünya düzmüş biz nasıl farkedemedik. Aklıma hep bu anektod geliyor bu konuda. Bu düşünceye sahip insanlar dernek de kurmuştu hatırladığım kadarıyla :D.
 
“Uzaya kendi roketimle çıkıp dünyanın düz olduğunu kendi gözlerimle göreceğim. 🚀” — Mad Mike

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Göremedi... ☄
 
2020 yılında olmamıza rağmen hala düz dünyaya inananlar var. O kadar kanıt var aklım almıyor. Düşünceleriniz neler?

Dünya yok demek evrim yok demek gibidir. Dünya yuvarlak!

Yazsam ban yerim :D.
Bunun dışında bu kitlenin %70'lik kısmını veletler oluşturuyor.
Yok yok bunları ciddi ciddi savunanlar var yabancılardan grupları dernekleri filan var. 😆
 
Dünya yok demek evrim yok demek gibidir. Dünya yuvarlak!

Yok yok bunları ciddi ciddi savunanlar var yabancılardan grupları dernekleri falan var. 😆

Ben Türkiye'deki kitlesini kast ettim.
Yoksa İlk Çağ dönemine döndüğümüzüm olduğumuzun ben de farkındayım :D.
 
Benim görüşüm şu. Eğer şunu deseler bir nebze mantıklı bulurum. Ben kendim görmediğim için dünyanın şeklinin ne olduğunu bilmiyorum, gidip görmeden de yorum yapmıyorum deseler okey derim. Ama hayır dünya yuvarlak değil düzdür diyorlarsa işte onlar aptaldır diyorum. Çünkü düz olduğunu da görmedin sonuçta, neden düze inanıyorsun?
 

Geri
Yukarı