Kurban kesmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrenin en eski mezopotamya, pagan geleneklerinden birisi. Ve hiçbir anlam içermeyen bir gelenek. Bir şans, iş, savaş, doğum, ölüm, haber, adak ne dersen de hepsi için kullanılan ve hiçbir gereği olmayan bir gelenek. Ne yazık ki hayvanlar veya insanlar bu gelenek yüzünden günümüze kadar yıllarca masumca kanı akıtılmıştır.

Mantıken yaklaşan bir hristiyanlar olmuş sanırım bu konuya. İsa'nın kendini kurban ettiği inancı sonrası kurban olayına son vermişlerdi. Bunun yerine Isa'nın kanı şarap, eti de ekmektir diyerek ikram ederler törenlerinde.

Hayvan katliamı olarak görmek doğru değil ama gereksiz yere cana kıymak bence. İhtiyacı olmadığı halde bir can alıyor. Yoksa kasaplar eti sonuçta dalından toplamıyor ama bir amaç için yapılıyor. Kurban kesme geleneği ise bence çağ dışıdır tamamen.

Tamamen boş bir yorum kusura bakma kurbanın amacı zaten yoksul ailelere kendi etinden paylaşmaktır hayvan katliamı tabii bu sizin diyişinizle :D.
 
Tamamen boş bir yorum kusura bakma kurbanın amacı zaten yoksul ailelere kendi etinden paylaşmaktır hayvan katliamı tabii bu sizin deyişinizle :D.
Kurban geleneği ne zaman başlamıştır acaba beni bilgilendirebilir misin rica etsem? Yani kurban nedir, ne kadar eskiye dayanır, amacı ve kökeni neresidir? Madem boş bir yorum yaptım lütfen aydınlatabilir misin beni?
Sadece konu hakkındaki düşüncelerinizi desteklemediğim için.
E İspanya’daki boğa güreşi geleneğine gerizekalı dediğim için niye kızgın attın:) Yoksa boğa güreşlerini mi destekliyorsun anlamadım:)
 
@Karamurselee amacınız sırf fakire yardım için hayvan kesmiyorsunuz. İnandığınız dinin ne olduğunu, ne için yaptığınızın bilincinde olun. Esas amaç tanrınıza hayvan kurban edip sevap kazanmak.

İslam hakkın da hiçbir bilgin olmadığı belli bilmiyorsan konuşmanın bir lüzmu yok tabii ki de birinci önceliğimiz Allah'ın rızasını kazanmak ama Allah bize kurban kesmeyi nasip ettiği için kesemeyenlerede kurban etlerini paylaşmamızı emretmiştir.
 
@Karamurselee Amacınız sırf fakire yardım için hayvan kesmiyorsunuz. İnandığınız dinin ne olduğunu, ne için yaptığınızın bilincinde olun. Esas amaç Tanrınıza hayvan kurban edip sevap kazanmak.
Siz de hakkında yorum yaptığınız dinin neyi niçin emrettiği hakkında bilgi sahibi olun. Esas amaç sevap kazanmak olsaydı inanın daha karlı yolları da var. Esas amaç sevap kazanmak değil, Allah'ın emrine, malın ve hatta canın pahasına "itaat"'in sembolüdür
 
Boş yorum yapan bir cahil gibi kaldım ortada neden aydınlatılmadım hala? Açıklama bekliyorum. Yani kurban kesmenin aslında gerçekten sadece fakirleri doyurmak amacıyla olduğunu öğrenmek istiyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı