RX 460 oyundan atma sorunu

Katılım
6 Mart 2017
Mesajlar
6.262
Makaleler
5
Çözümler
37
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Merhaba.

Sistemimde ekran kartı güncellemesi yaptım. GT 730'u satıp RX 460 aldım. Taktım.

Kartı 2. El olarak aldım. Taktım. Görüntü geliyor. Stres testi yaptım, mavi ekran vs sorun yaşamadım. Ama oyuna girince oyun donuyor. Masaüstüne atıyor ETS'de. CS:GO'da bilgisayarı yeniden başlatmadan sistem kendine gelmiyor.

Sebebini güç kaynağı olarak düşündüm. Burada da konusunu açtım. Gelen cevaplar güç kaynağının yetmemesi idi.

Bende küçük bir hesaplama ile güç kaynağının 12 Volt kanalından 16 Amper veriyordu. Bu da 192 Watt ediyor. Güç kaynağı: ASUS üretimi. İnternete modelini yazınca 2011 yılından bir satılık ilan çıkıyor. Yani en az 10 yıllık. Yılda %2 verim kaybetse en az %20 verim kaybı. 200'de 40 Watt.

Haliyle isin sonunda güç kaynağı yetmiyor, sistem o yüzden saçmalıyor diyerek güç kaynağı aldım. Ama maalesef fayda etmedi. Yine oyun donuyor.

Sıcaklık durumları mükemmel. Hem ekran kartı hem işlemci, 65 derecenin altında.

Hadddiskte sağlık sorunu var mı diye baktım. Bad Sector yok, ama Sağlık kısmında diskin değiştirilmesi gerektiğini uyaran bir yazı vardı.

Bende sabit diski değiştirdim. 2.5" 5400 RPM laptop diski taktım. Oyuna girdim, yine dondu.

Bu diskin sağlığına baktığımda mükemmel gözüküyordu.

Sistem özelliklerim:
Core2 Quad Q9505 işlemci (O.C. Yok)
2+2+1 5GB RAM.
ASUS P5K-E Wi-Fi anakart
Sapphire RX 460 2 GB Ekran kartı
FSP AHCB Series 500 Watt Güç kaynağı

35 dakikadan beri (Şimdi saat 14.06) hem Prime 95, hem FurMark ile CPU ve GPU Stress testi açtım.

Testler Self-Test 512K Passed gibi farklı farklı K sonuçları var. Ama 4 pencerede de hepsi Passed.

FurMark'da GPU kullanımı hep %100. FPS sürekli sabit, 27 FPS. 1920X1080'de.

Memtest indirdim. USB'ye yazdım. Artık sorun RAM'de de değilse nerede olabilir?

Sorunu 07alone07 sayesinde çözdüm.

Çözme metodum ise ekran kartının GPU frekansını düşürmek oldu. 1216 MHz'den bazı oyunlar için (Minecraft 1.15.2) 900 MHz'e, (ETS2 1.37) 950 MHz'e düşürmek ile sorunu çözdüm. En azından şimdi oyundan atmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eki Görüntüle 585515

Oynarken sesler karıştı ve fanlar %100 döndü. Reset atıp düzelttim.

Atın arpasını sanırım fazla kıstım :) Voltajı nasıl düşüreyim bilmiyorum.
Evet işte en stabil ayarları bulmanız gerekiyor hocam. Ve bu ayarları RX 460 ile yapmanız oldukça ilginç :D Zaten az güç tüketen bir karta undervolt yapıyoruz hadi hayırlısı bakalım. Crash alasıya kadar voltaj değerini düşürebilirsiniz. Hangi ayarda sistem çökerse o ayara +5 veya +10 ekleyip stabil ayarları bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Maalesef hayır.

Şimdi Visual C++, DirectX 11 falan ne bulursam indirip yükleyeceğim.

Fareden bahsediyorum hocam büyük ihtimal TV'den dolaylı.
Kendimi çok mahcup hissettim kusura bakmayın. :(
sürücüler günceldi bir tek DirectX linkini bulamadım eksik .dll dosyaları 2 tane idi 1 tanesi nedense hiçbir yerde yok.
1- D3D8.dll (eksik giderildi)
2- D3D.dll (hiçbir yerde bulamadım)
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı