Mavi ekran hataları ve sistem kapanma sorunu

Variux

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
90
Merhabalar, benim sorunum başlıkta da belirttiğim gibi oyunların sürekli kapanması ve bazen PC'nin donması hatta mavi ekran hatasıyla karşılaşmam.
Oynadığım oyun fark etmeksizin bu oluyor. Hatta bazen masaüstündeyken bile karşılaşıyorum. Başta driverlarımdan kaynaklı olduğunu düşünüp Windows'umun güncel olup olmadığını kontrol ettim ve sürücülerimi güncelledim ardından sorun devam edince donanımsal bir hata olduğunu düşündüm ve HWInfo ve Prime95 ile bazı parçaları test ettim ekran kartında da sorun yok sanırım forumda biraz araştırdım güç kaynağından kaynaklanabileceği söylenmiş ancak laptop olduğu için sorunumun bu olduğunu da düşünmüyorum peki benim sorun nedir yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada PC 2 yılı yeni doldurdu daha önce macun yenilemedim ama sıcaklık konusunda bir problemim yok.
Sistem özellikleri:
NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB.
Intel Core i5 7300 HQ CPU 2.5 GHz.
8 GB RAM.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası nasıl Driver kurucağımı bilmiyorum Driver Booster'ıda o yüzden yüklemiştim zaten. Nasıl en uygun Driver'ın olduğunu anlıyoruz bilmiyorum.

NVIDIA GeForce exprience indir o sana en son sürümü verir.
 
Daha önce belirtilen bütün işlemleri gerçekleştirdim GeForce Experience ile en son sürücü kurulu dünden beri mavi ekran vermedi ancak oyunlar hala kapanıyor bu sorun Driver Booster'ı kullanmadan önce de vardı, format atmakta tercihim değil açıkçası bilgisayarda kurtaramayacağım kadar çok şey var :(
 
Daha önce belirtilen bütün işlemleri gerçekleştirdim GeForce Experience ile en son sürücü kurulu dünden beri mavi ekran vermedi ancak oyunlar hala kapanıyor bu sorun Driver Booster'ı kullanmadan önce de vardı, format atmakta tercihim değil açıkçası bilgisayarda kurtaramayacağım kadar çok şey var :(

Oyun için ayrı procces monitor raporu paylaşır mısın?
 
Windows 10'da DirectX kendi kendisini güncelliyormuş ve şu an Windows'da yapabileceğim bir güncelleme yok ve DirectX 12 kurulu. Her oyun kendisine ait DirectX sürümü kullanıyormuş ve oyunu indirirken birlikte geliyormuş, oyunlarımda orijinal. Yapabileceğim bir şey varsa yapayım, teşekkürler şimdiden.
Ama bu aralar karantina dolayısıyla birçok oyun yükleyip siliyorum etkisi olur mu bilmem ama bayadır bu mavi ekran oyunların kapanması söz konusuydu ama son zamanlarda çok sık olmaya başladı.
Son çare olarak format atsam kesin çözüm olur mu? Forumlarda benim gibi sorunla karşılaşan bazı arkadaşlar format atmasına rağmen sorun çözülmemiş.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı