Her gördüğü konuya masaüstü öneren arkadaş

Şu en üstteki arkadaşlar da cidden çok ilginç. "RX570 hala alınır mı?", "Gtx 1650 alınır mı ?" gibi sorulara 2-3 katı pahalı olan kartları öneriyorlar.
-Arkadaşlar, bütçem 70.000 lira, dizel ve 1.6 olsun istiyorum. Aklımda Golf 4 var. Tavsiyeniz nedir?
+Üstüne az daha koy şunu al -Link-

Link: 150.000 liralık araç.

Bu muhabbeti gördüm ben.
 
Türkiye'de çok gezen insan yok. İşin gezmek ile alakalı ise video montajı yapmayacaksan 2000 seviyesindeki tırt cihazlar işini görür. Gelip "arkadaşlar selam dizi izlerim internette gezerim 38960 lira bütçem var hangi ""klavyeli tableti"" öneriyorsunuz", "üniversite okuyacağım zar zor biriktirdiğim 5000 lirayı word açmak için hangi ""klavyeli tablete"" vermeliyim" diyorlar. Kahkaha atılası bir durum. Kaç tane arkadaşımı dizüstü çöpünden kurtardım bilemiyorum ama en mantıklı iş 1000 liraya bir tablet al 200 liraya klavye mouse aynı işleri donmadan yapan bir cihazın olsun. "Eee bunun depolaması nerede" diyenler için taşınabilir bir SSD öneririm alır ve parası cebine kalır. En yakın örnek bir arkadaşım 9000 lirayı bitirtirdi ve Abra A5 alacağım dedi. Neymiş hem üniversitede kullanacakmış hem oyun oynayacakmış. 2060'lı bir sistem topladım linkini attım, yanına ise Huawei Mediapad Tab5 linki koydum. Evde canavar gibi oynuyor okula gidince tabletten devam ediyor. Unutmayın "Klavyeli Tablete" gidip tabletin 3 katı paraları vermeyin.
 
@Hexa Force Sanırım bu yapmış olduğum resimde neyi eleştirdiğimi anlamadınız. Ben insanların bütçesinin çok üstünde önerilerde bulunan, internette araştırmanın ''a''sını yapmamış fakat inandığı bilgiyi körü körüne savunan insanlara bir nevi mizahla eleştiride bulundum. Türkiye'de gezen çok mudur az mıdır bilemem ama dizüstü isteyen bir adama da gidip eşek kadar ağır metal kasa sistemi önereni de mantıklı bulmuyorum.
 
Oyun oynayacağım diye leğen plastiğine 7000₺ vermek pek mantıklı değil, her cihazın bir kullanım amacı var, dizüstü bilgisayarlar hala oyun için elverişli makinalar değil.
 
@Gunfheum Haklısın ve haklı olmayabilirsin. Garip bir cümle farkındayım ama bizim squad 4 kişilik. Aralarında masa üstü kullanan bir tek ben varım ve hepsi taşırım orada kullanırım burada kullanırım diye laptop aldı... Bir tanesi hariç hepsi evde tutuyor o bir kişi ise sadece bize gelince getiriyor. İnsanlar "kasa alacağım dışarı çıkınca götüremem, amaaan laptop al dışarı çıkınca götürürüm" diyerek alıyor ve çoğu çıkarmıyor. Hayır al almasına 1 kiloyu geçince ha kasayı sırtlamış götürmüşsün ha yanına klavyeli ağır tablet almışsın.
 
@Hexa Force Bilgisayarı evde tutucak adamın gidip de dizüstü alması taraftarı değilim ben de tabii ama ilk mesajımda dediğim gibi seyahat etmeyi seven birçok insan var ve işlerini ya da oyun oynamayı bir bilgisayarla görmeleri gerektiği için genelde dizüstü tercih ediyorlar.
 

Geri
Yukarı