Rival 3 mouse palm tutuş için uygun mu?

florecz3

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2020
Mesajlar
318
Beyler Rival 3 mouse almayı düşünüyorum. En F/P SteelSeries mouse'larından biri. Başka da mouse bulamadım emsallerinde. Yalnız ben palm tutuyorum ama sitesinde ve bir yerde fingertip ve claw tutuş için uygun olduğu yazıyordu. Sizce alınır mı? Bu arada başka mouse tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
Not: G102 önermeyin. RGB, yazılım ve ergonomi önemli değil benim için.
 
Tutuş çeşitlerini anlatan bir yazı vb. var mı? Düz tutulur işte fare, nasıl oluyor da çeşitlendiriliyor?

Parmak ucu tutuşu
Fare ile olan en az temas dolayısıyla parmak ucu tutuşu en yaygın üç tutuş arasından en zoru olabilir. Bu tutuş stilinin kullanılmasındaki en temel amaç bilek ve eli minimal derecede oynatarak fareye en hızlı etkiyi uygulamaktır. Bu tutuşta mouse pad seçimi de büyük bir öneme sahiptir. Bu tutuşun temel amacı hızdır ama fare ile olan ufak temas yüzünden bu tutuşa alışık olmayan kişiler için zor olabiliyor.


Pençe tutuşu
Pençe tutuşu birazdan bahsedeceğimiz avuç içi tutuşu kadar popüler olmasa da oyuncular arasında en yaygın olan tutuş stili olduğu açık. Özellikle RTS yani gerçek zamanlı nişancı oyunları(CS:GO, Warframe vb.) için en yaygın tercihtir. İsminden de anlaşılacağı gibi pençe tutuşunda fareyi pençe şeklinde kavrıyoruz. Bu sayede kontrollü ama parmak ucu tutuşuna nazaran daha yavaş vuruşlar yapabiliyoruz.

Avuç içi tutuşu
Tartışmasız şekilde avuç içi tutuşu bütün tutuşlar arasında en yaygın olanıdır. Bu tutuş stili marketlerin %50’sini oluşturuyor ve sadece oyun alanıyla sınırlı kalmayıp, avuç içi tutuş casual kullanıcı dediğimiz sıradan insanların da kullandığı bir tutuş stili oluyor. Bu kadar yaygın olması aslında oldukça doğal çünkü el farenin üzerindeyken dinlenir vaziyette ve farenin bütün noktalarında destekli bir tutuş imkanı sunuyor. Gündelik kullanımda her şey ne kadar rahat olsa da oyunlarda hızlı ve kontrollü tepki vermek için yetersiz kalıyor.


Mouse Tutuş Şekilleri | En İyi Fare Tutuş Şekli Hangisidir ?

Şu siteden alıntı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı