Powerade zararlı mı?

@Álvaro Morte Sen harcanıyorsun burada, direkt diplomanı verelim. Yaşın 19, hayat tecrübeni ya da araştırdığın kaynakları sorsak error 404 verirsin, bilmediğin konularda yorum yapma.

Bak yukarıda uzun uzun açıklamışım Powerade yerine neden maden suyunun tercih edilmesi gerektiğini. Powerade içerdiği tatlandırıcılar ve katkılardan dolayı karaciğere zararlıysa aynı şekilde meyve sularının da o derecede zararlı olduğunu anlatmışım. Çalışmaları istersen sana fruktozun ayrı, fazla glikozun ayrı olarak zararlarını anlatan kaynakları hemen bulabilirim. Gerçi vereceğim kaynakları okuyacak dilleri bile bilmiyorken burada ahkam kesiyorsun.

Ayrıca üslupla ilgili büyük sıkıntıların var, bunun yanında yazılanları okumamak gibi ayrı bir sorunun daha var bunun da üstüne uzmanlığın olmayan konularda "kesin" konuşmak gibi bir sorunun da var. Powerade kalp krizine neden olurmuş da falan da filan da... Kaynaksız, araştırmadan daha da önemlisi yetkin olmadığın konularda konuşmamayı öğrenmek gerekir. Ayrıca kendi ana dilinin kurallarını bile 19 yılda öğrenememiş birinin dediklerine göre mi hareket edeceğiz? :D

Edit: Diğer mesajlara el atan moderatöre ek iş çıkmasın diye 1 paragraf silinmiştir.
 
Son düzenleme:
Her şeyin fazlası zararlıdır bunu unutmayın. Su gibi zararsız diyebileceğimiz bir içeceğin bile fazla içildiği zaman zararı olabilir. Gelelim enerji içeceklerine piyasada çokca enerji içeceği var ancak sizin bahsettiğiniz powerade vb içecekler enerji içeceği değildir burn, redbull gibi içecekler enerji içeceği adı altında satılır. Powerade'in tam olarak özelliği şudur egzersiz sırasında ter ile birlikte vücuttan giden sodyum ve potasyumun kısa sürede tekrar yerine getirmektir böylece egzersiz sırasında performans kaybı daha az olur. Havanın sıcaklığına göre ne kadar powerade tüketeceğinizi belirleyebilirsiniz ama günde iki şişeden (büyük boy) fazla içilmesi önerilmez. Powerade'i egzersiz sırasında içmek sizin için daha iyi olacaktır. Redbull vb enerji içecekleri için ise şunu söyleyebilirim bu içeceklerin resmi sitesine girip bakarsanız içinde neler olduğuna ve ne işe yaradıklarını öğrenebilirsiniz site de bu içeceklerin yararlarından bahsediliyor ama aşırı kullanım sonucu ne gibi zararlar vereceğinden hiç bahsedilmiyor nedense. Yani oradaki yazıları okuyan bu konuda pek bilgisi olmayan kişiler bu tür içecekleri günün hemen her saatinde su gibi tüketebilirler. Hatırlar mısınız bilemiyorum ama redbull ülkemize ilk geldiğinde içerisindeki kafein oranı epey fazlaydı (net hatırlamıyorum ama 450MG olabilir) bu yüksek oran küçük çocuklar ve kafeine karşı hassas kişilerde bazı sorunlara yol açabiliyordu hatta bazı ölüm olayları bile yaşanmıştı hatırlarsanız. Tarihi net hatırlamıyorum ama Google'dan aratırsanız bulabilirsiniz bir basketbol maçında 18 yaşında bir sporcu devre arası olunca 4 adet redbull içmişti ve 3. periyotun sonunda kalp krizinden hayatını kaybetmişti aşırı kafein herkes için zararlı olabilir illa kafeine karşı hassas olmanıza gerek yoktur. Kafeinin yararı olduğu kadar zararı da elbette vardır. Gece yarısı redbull içtiğiniz takdirde uykuya dalma sorunu yaşarsınız çünkü kafeinin uyanık kalmanıza yardımcı olur o nedenle içinde kafein olan içecekleri uyku saatine yakın zamanlarda tüketmeyiniz. Kana çabuk karışan bir madde olduğu için uyarıcı etsiki vardır o nedenle etkilerini hemen gösterir canlılık ve enerji verir ama dediğim gibi yararının yanında zararı da vardır limiti belirlemek size kalıyor. Ben egzersiz esnasında powerade gibi içecekleri tüketmenizi öneririm antrenman boyunca performansınızın yüksek olmasına yardımcı olur. Tabi bunlar da tek başına yeterli değildir su gibi powerade içmek de doğru değil o nedele yoğun spor yapıyorsanız kaybettiğiniz kadar suyun da vücudunuza geri döndüğünden emin olu.

icon_smile_wink.gif

Keşke parçalara ayırsaydın yazdığın metni. Şahsen ben okumaya üşendim.

Powerade'i bu yaşta tüketmenin sana zararları olur. Bence gereksiz ve sağlıksız bir içecek.

Sen anladığım kadarıyla futbol oynarken daha fazla enerjik olmak istiyorsun. Bunun için karbonhidratlı yiyecekler tüketmen gerekir. Örneğin birkaç tane yazayım; mısır gevreği, pirinç, makarna, bezelye, muz, incir, hurma, kayısı, mısır, kek, yoğurt. Bunların hepsi karbonhidrat deposu. Bunları tüketmen iyi olur.

Illa içecek istiyorsan. Çok tavsiye etmesemde kola. Kola da inanılmaz bir karbonhidrat var. En fazla haftada bir antremanlardan önce içsen Powerade'den daha fazla enerji verir.
 
Kaynağa gerek yok. Bu konu haberlere kadar konu olmuştu zamanında. 100 kişiye sor 80 85 zararlı der, doktorlara da sorabilirsin onlar da sana aynı şeyi söylerler. Zararlı kardeşim zararlı işte bunun neyini anlamıyorsunuz. Yaşanmış örnekleri var, sporcuların bile bazıları bu içecek yüzünden kalp krizinde ölüyor. Kalbi tetikliyor, ağzı olan konuşuyor. Biraz araştırıp bilgi sahibi olun lütfen zararlı olan bir şeyi zararsız diye savunmayınız.
Öncelikle üslubunuza dikkat edin. Daha kaynak sunamıyorsunuz ama insanlara araştırıp bilgi edinin diyorsunuz, bu nasıl bir çelişki? Bize içindeki hangi maddelerin zararlı olduğunu, kalp krizine yol açtığını belirtebilir misiniz? Tabii ki güvenilir kaynaklardan, araştırma raporlarından, akademik kaynaklardan vs. bekliyorum, haber sitelerinden değil.

Sizi hatırladım zaten, geçenki Arduino konusundan; apaçık bilinen bir özelliğin farklı bir işlevi olduğunu dayanaksız iddia ediyordunuz. O yüzden bu yazdıklarınıza da pek şaşırmadım. Üslubunuza dikkat etmenizi tekrar rica ediyorum.
 
Ben ne zaman enerji içeceği tarzı içecekler içsem uykum geliyor neden bilmiyorum :D en iyisi eczaneden vitamin gibi haplar alman onlar daha yararlı olur.

Onun nedeni ise aldığınız enerjiyi yani glikozu karaciğer glikojen olarak depolar yeterince hareket etmezseniz yani glikojları parçalamazsanız vücut depolamaktan dolayı yorulur.
 
Arkadaşlar herkes şöyle zararlı böyle zararlı demiş direk arkadaşa fakat PowerAde dediğiniz içecek Elektrolit yüklü taurin destekli bi içecektir. Elektrolitler ise vücuttaki sıvı dengesini sağlayan ve sinir ve kas fonksiyonları için mutlaka gerekli olan besinlerdir.Hani zararlı veya yararlı diyemezsiniz fakat şöyle bi tavsiyede bulunabilirsiniz; Bu tarz içeceklere daha çok sodyum ve potasyum eklenir. Genellikle kısa süreli egzersizlerde elektrolit takviyesine ihtiyaç yoktur çünkü terin %99’u sudan ve %1’i elektrolitlerden oluşur. Su, dengeli bir diyet ile birleştiği zaman, vücudun normal sıvı ve elektrolit ihtiyacını karşılamaya yeter. Elektrolit takviyesi, özellikle sıcak bir ortamda yapılan ve 2 saatten fazla süren aralıksız aktivitelerin sonunda alındığında faydalı olabilir. Taurin de aynı şekilde enerji verir, yağ yakımına yardımcı olur. Bazı yeşil çayların içinde bile Taurin aminoasitini görebilirsiniz. Yani içtiğin zaman sana vereceği zararın, koladan daha az olduğuna emin olabilirsin.
 
Yazık cidden yazık sizin gibi bilgisiz cahil insanlar oldukça işimiz cidden zor ha üslüp konusuna gelirsek benim üslübumda sıkıntı yok hakaret etmiyorum ortada olan şeyleri söylüyorum sizler bilgisi olmadan bilgi vermeye devam edin.
Sen önce yazılanları oku da ondan sonra yorum yap. Bak bakalım yukarıda Powerade yararlı mı demişiz? Sana diyoruz ki bize 1 tane uluslararası çalışma göster Powerade'in kalp krizine neden olduğu konusunda. O kaynak da mümkünse sana ait bir organ olmasın, kaynak gösterebilirsen biz de öğreniriz diyoruz. Olmayan kaynak üzerinden bize laf ediyorsun. Kaynak nerede? El Profösör içti. El Pröfösör nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? :D

Çocuğa bak, kalp krizine dair kaynak göster dedik, suçlu çıktık. :D

Bak yukarıda Powerade'in aşırı kullanımda neden karaciğere zarar verebileceğini yazdım. Oku da bir şeyler öğrenirsin, satarsın sağda solda. Yalnız dediklerimi bire bir alma, bir zahmet sen de araştır diyeceğim ama 19 yıldır kitap açıp 1 yaprak bile okuduğundan şüpheliyim.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, powerade'yi redbull ile karşılaştırmayın. Powerade, spor sırasında terleyerek kaybettiğiniz mineralleri yerine koymak adına üretilmiş bir üründür ve kafein içermez. Yaptığınız spora bağlı olarak, aşırıya kaçmamak şartıyla (1 şişeyi geçmeyin) içmenizde zarar yoktur. Hatta terleyerek kaybettiğiniz sodyum, magnezyum, potasyum gibi tuzları vücudunuza geri kazanmanıza yardımcı olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı