OBS Siyah Ekran Çözümü

Mert Ayıboğan

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2020
Mesajlar
2.234
Makaleler
2
Çözümler
4
Laptopuma OBS'yi kurdum, ekran yakalamayı seçtim ve bam simsiyah bir ekran. Çözüm hiçbir yerde düzgün yazılmamış ama ben size anlatayım.

Büyük bir ihtimalle iki ekran kartı kullanıyorsunuzdur (örnek, GTX 1050 ve Intel UHD Graphics 630) ve Windows 10 OBS'nin hangi kartı kullanacağını seçememiştir.

Çözüm 1: Arama çubuğuna grafik ayarları yazın, göz at deyin, diskiniz(C vs.)>program files>OBS-Studio>bin>64 Bit orada bulunan OBS64 uygulamasını seçin, seçenekler deyip güç tasarrufuna tıklayın. Bu büyük ihtimalle çalışacaktır. Eğer çalışmadıysa 2. çözüme geçelim.

Çözüm 2: Sağ alt taraftaki tamam tuşuna basın. NVIDIA ayarlarına sağ tıklayın, NVIDIA denetim masasına basın, açıldıktan sonra sol tarafta 3D ayarların yönetilmesi deyip program ayarlarına gelin. Orada özelleştirilecek programları seçin kısmındaki listeden OBS'yi bulun. Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin deyip entegre grafiğe ayarlayın. Eğer bu da olmaz ise 3. çözüme geçelim. Yalnız bu 30 FPS'ye düşürecektir.

Çözüm 3: Masaüstündeki OBS simgesine sağ tıklayıp özellikler kısmına gelin. Üst kısmından kısayol deyip hedef kısmının en sonuna gelip bir boşluk koyun ve şu komudu yapıştırın --allow-opengl (kısa çizgileri de girin). Uygula deyip OBS'ye girin. Sağ alt kısımdan ayarlar deyin, gelişmişe tıklayıp gelişmişin içindeki video kısmının içindeki işleyici kısmını OpenGL olarak değiştirin. Bu da olmaz ise bir çözüm bilmiyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı