Samsung LC24FG73FQMXUf FreeSync acikken titreme sorunu

Strosferus13

Kilopat
Katılım
30 Ocak 2015
Mesajlar
179
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.

Kullandığım monitör Samsung LC24FG73FQMXUf menüden FreeSync modunu açtığımda oyun ve diğer tam ekran uygulamalarında monitörde titreme meydana geliyor, bununla beraber masaüstünde mesela herhangi bir dosya klasörünü pencere modundan tam ekrana aldığımda aynı şekilde titreme ve kasma yapıyor/takılıyor.

FreeSync kapatınca hiçbir sorun yok bu nedir, ne anlamak lazım bundan monitörde mi bir şey var, ekran kartında mı yoksa bir ayar mı mı yapmam lazım?
 
Tam ekran yaptığım herşeyde oluyor, mesala oyunu pencere modu ile açarsam hiçbir sıkıntı olmuyor ekran kartı:
Gigabyte RX570 8GB
Hocam bendeki monitör Samsung LC27HG70QQMXUF. Bunda 2 freesync ayarı var. Ultimate ve standart. Eğer sizinkinde de varsa ultimateye alabilir misiniz? Ya da tam tersi. Donanım hızlandırması varsa uygulamanın, verdiği fps freesync aralığında olmadığından titreme yapıyor olabilir.
 
Hocam bendeki monitör Samsung LC27HG70QQMXUf. Bunda 2 FreeSync ayarı var. Ultimate ve standart. Eğer sizinkinde de varsa Ultimate'ye alabilir misiniz? Ya da tam tersi. Donanım hızlandırması varsa uygulamanın, verdiği FPS FreeSync aralığında olmadığından titreme yapıyor olabilir.

Zaten Ultimate ayarındaydı Türkçesi üstün motor. Şu an kapalı kullanıyorum galiba bunun çözümü yok başkaları da konu açmış cevapsız kalmış.
Sorun devam ediyor forumda baktım bu sorunu yaşayan başka kişilerde var açtıkları konular yanıtsız kalmış
Buna teknik bir açıklama getirecek kimse yok mu?
Samsung teknik desteğe yazacağım son çare.
Bu sorun hala çözümsüz an itibariyle 1 aydır FreeSync kapalı şekilde kullanıyorum kronik bir sorun mu acaba Samsung'larda bilemedin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çözüldü mü problem _? Bende de üstün motorla oluyor.... Ne yaptıysam olmadı
ÇÖZDÜM !! Yüzlerce kişi yaşamış sorunu ama hiç bi yerde çözüm yok. Herşeyi denedim priz, hz düşürme yeni kablo vs. Meğersem monitörde üstün motor açıkken, radeon software den freesync tıkını kapatmamız gerekiyormuş.... Umarım çözersiniz sizde..
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, 1 ay önce aldığım monitörümde de (24" CRG50 144Hz) aynı sorun vardı. Freesync açıkken oyunlarda titreme yapıyordu. Freesync kapatınca görüntü düzeliyordu. Denemediğim yapmadığım şey kalmadı. Samsung tarafından evde panel değişti, anakartı değişti adaptör değişti sorun giderilemedi. Son olarak değişim istedim ve Samsung teknik tarafından bi cevap geldi sorun ile alakalı. Üstün motor açıkken AMD üzerinden Freesync kapatın diye. Şu anda şehir dışında olduğum için deneyip, deneyimimi paylaşamıyorum. Gönderdikleri yönergeyi sizinle paylaşıyorum. Açıkçası bana pek mantıklı gelmedi. Ama deneyip Freesync özelliği çalışıyor mu diye deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20200617-WA0002.jpg
    IMG-20200617-WA0002.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 77
Hocam çözüldü mü problem _? Bende de üstün motorla oluyor.... Ne yaptıysam olmadı
ÇÖZDÜM !! Yüzlerce kişi yaşamış sorunu ama hiç bi yerde çözüm yok. Herşeyi denedim priz, hz düşürme yeni kablo vs. Meğersem monitörde üstün motor açıkken, radeon software den freesync tıkını kapatmamız gerekiyormuş.... Umarım çözersiniz sizde..


EDİT: ASIL ÇÖZÜM EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ PROGRAMLARI İLE HZ ARALIĞINI DEĞİŞTİRMEK. BEN 48 - 143 HZ OLARAK YAPTIM VE DÜZELDİ. 144ü 143e çekeceksiniz
 
Konuyla alakasız bir soru soracağım. Bu yüzden özür dilerim. Powerbooster PSU alacağınızı söylemişsiniz önceki konularınızda. Aldınız mı? Aldıysanız sorun yaşattı mı?
 

Geri
Yukarı