RX 5700 XT düşük FPS sorunu

RasKun

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2018
Mesajlar
161
Merhabalar arkadaşlar, Witcher 3 oyunun da Ultra ayarlarla NVIDIA hair works ayarları kapalıyken RX 5700 XT ile 1080P'de 80-90 arası FPS alıyorum. YouTube'dan izlediğim göre aynı ekran kartı sadece işlemcisi Ryzen 5 3600 olan kişiler genellikle 135-110 FPS alıyorlar. Benim işlemcim Ryzen 7 2700X oyunlar da Ryzen 5 3600'a göre daha kötü olsa da yaklaşık 50 FPS'lik bir kayıp yapacak kadar düşük değil. YouTube'den bakıyorum adamlar RX 5700 ile bile benden daha çok FPS alıyorlar. Ne yapmalıyım? Bu arada RAM'lerim çift slot 16 GB 3000MHz RAM'ler. Profilleri doğru. Ekran kartı Driver'ları da güncel.
Sistem özellikleri:

GPU: Gigabyte RX 5700 XT GAMING OC
CPU: AMD Ryzen 7 2700X 8 Core 16 Thread
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Ram: Geil Evo Spear AMD Edition 8x2 GB 3000mhz CL16
SSD: Adata SU630 480GB
Kasa: Ranker Cyngus
 
Son düzenleme:
Kardeşim ekran kartı kullanımın normal değerlerdeyse donanımsal bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, ayarları Youtube'dakilerle birebir aynı mı yaptın? Bir de güç kaynağı belirtir misin?
 
Kardeşim ekran kartı kullanımın normal değerlerdeyse donanımsal bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, ayarları Youtube'dakilerle birebir aynı mı yaptın?
Evet bire bir aynı yaptım. Oyunun akıcılığında bir sorun yok gayet rahatça oynayabiliyorum ama bir youtube'yi açıp testlere göz atayım dedim orada biraz şok oldum.
Eğer işlemcide ısınmıyorsa sorun SSD'de gibi gözüküyor. Bir tek bu oyunda mı oluyor?
Sistem yeni sayıldığı için şimdilik sadece Witcher 3 oynuyorum. Bir de Lol oynuyorum onda normal gibi görünüyor.
Kafaya takmaya değer mi? Sizce donanımsal bir sorun mu yoksa yazılımsal mı?
 
Kardeşim "sanırsam değil", bakmak çok kolay bak yani sitesinden de karşılaştır, yani böyle havadan bilgilerle de yorum yapılmaz ki şundan bundan diye, bir de sen istedin diye adamlar yapacak diye bir şey yok, ben arkadaşa sistem aldım yine adını vermeyeyim bir siteden , arkadaş SSD'yi sistemi aldıktan sonra almadığını farketmiş, hemen aynı gün SSD'yi aldı adamlar onu takıp gönderme zahmetinde bile bulunmadı söylediğimiz halde yani :) SSD, PC'den önce geldi bu arada :D
 
Evet bire bir aynı yaptım. Oyunun akıcılığında bir sorun yok gayet rahatça oynayabiliyorum ama bir youtube'yi açıp testlere göz atayım dedim orada biraz şok oldum.

Sistem yeni sayıldığı için şimdilik sadece Witcher 3 oynuyorum. Bir de Lol oynuyorum onda normal gibi görünüyor.
Kafaya takmaya değer mi? Sizce donanımsal bir sorun mu yoksa yazılımsal mı?
SU630 Kronik sorunlu bir model. GTA 5 gibi oyunlardada aynı sorun mevcutsa SSD değişimi istemelisiniz.
 
Ha bu arada SSD'de sorun olduğunu düşünüyorsanız SSD Firmware update yapın, Adata'nın kendi sitesinden bulabilirsiniz tabi bunun için Windows'u baştan kurmanız gerek diskin yedeğini alın, en azından oyunların alın , indirmek zaman alır :) klonlamak işe yaramıyor bu arada Firmware değiştiği için sistem boot etmiyor bilginize, boşuna uğraşmayın. Bir tane USB 3.0 HDD'ye kur oyunu dene eğer SSD'de sorun olduğunu düşünüyorsan.
 
Ekran kartı kullanımım atla dolaşıyoken yüzde 50 70 80 gibi çok değişken gidiyor. Diyalog kısmına girince ekran kartı kullanımı yüzde 96 99 olup FPS 140 150 lere fırlıyor sizce onla alakalı olabilir mi?
 
@RasKun güç kaynağı nedir? MSI Afterburner'dan ekran kartı güç kullanımını en yükseğe çekebilir misiniz?
Power limit ve temp. limit var ve arada kilit işareti var, artıramıyorsanız kilit işaretini kaldırın yine artmıyorsa sıcaklık değerini artırın varsayılan 83 olması lazım 90 yapın zaten o değere ulaşmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı