Aöf üniversite hangi illerde var?

TYT puanı bazında 140'ı geçerseniz 2 yıllık, AYT puan bazında 180'i geçerseniz 4 yıllık okula yerleşme şansınız puanınıza göre değişir.
 
AÖF’nin bir binası olan okul gibi düşünme. Sen AÖF’ye başvurduğunda evden ders çalışacaksın ve sınav zamanları sana gönderilen lise orta okul gibi okullarda haftasonu sınava gireceksin. Sadece oturduğun bölgede AÖF bürosu veya ofisi var mı onu araştır. Oraya veya internetten başvurarak AÖF’ye başlayıp okuyabilirsin.
 
Tekirdağ merkezde Aöf için özel bir kontenjan diye bir durum söz konusu değil. Aöf'nin tüm kontenjanları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi başlığındaki kontenjan ve puan baz alınır.
 
Aöf’nin bir binası olan okul gibi düşünme. Sen aöf’ye başvurduğunda evden ders çalışacaksın ve sınav zamanları sana gönderilen lise orta okul gibi okullarda hafta sonu sınava gireceksin. Sadece oturduğun bölgede aöf bürosu veya ofisi var mı onu araştır. Oraya veya İnternet'ten başvurarak aöf’ye başlayıp okuyabilirsin.

Ama yeterli bir puan almam gerekiyor değil mi hocam bir de düşük puan aldığımda Tekirdağ merkezi tercih etsem bile bile sistem beni Tekirdağ merkeze göndermeyebilir değil mi yani puanım düşük diye istediğim ile yerleşemeyebilirim.
 

Geri
Yukarı