Steam'den VPN İle Ucuza Oyun Almak Ban Sebebi Mi?

Banlanmazsınız. Yaptığınız illegal değil çünkü.

Ben birçok oyunu Hindistan üzerinden açtığım hesap ile satın alıyorum. Türk kredi kartlarını da sorunsuz kabul etmekte. Oyunu oynarken de VPN kullanmana gerek yok. Sadece ilk hesap açılışında VPN kullanmalısın. Ancak ben oyunları hesaplar arası transfer etmiyorum. İlgili oyunu oynamak istediğimde Hindistan hesabı açıyorum.

*Burada zararlı olan sadece Türkiye oluyor. Çünkü Steam'den satılan oyunlardan devletimiz vergi alıyor. Sen başka ülke üzerinden alırsan vergi kaybına neden olmuş oluyorsun.
**Ancak genel olarak kıyasladığımda çok çok büyük farklar olmuyor artık farklı hesaplarda. 10-20TL fark içinde uğraşılmaz.
 
1) Satın alınacak ülkede geçerli bir kredi kartı istiyorlar. Bulgaristan'da yaşayan arkadaşım Türkiye'de fiyatı daha uygun diye bir oyunu Türkiye üzerinden almak istedi, ancak Bulgaristan'a ait kredi kartı ile deneyince hata aldı. Aynı kartla ben burada (Türkiye'de) denedim, yine hata aldık. Sonra ben ona buraya ait kartımla buradan aldım ve hediye olarak yolladım.

2) Her bölgenin kendine ait kuralları ve sınırları var. Örneğin Rusya gibi bölgelerdeki oyunlar gift olarak alınamıyor ve verilemiyor. Birinci şartı sağlasanız bile Steam'in Arjantin'e özel dağıtım kurallarını araştırıp ona göre hareket etmelisiniz.

Bu arada merak ettim, hangi oyun ve bu kadar uğraşa değecek bir fiyat farkı var mı?
Horizon Zero Dawn'ı 100 TL'ye aldım.Gerçekten işe yarıyor.Hindistan VPN'si ile bağlandım ve kartımı da kabul etti
 
Eskiden vardı böyle bir şey ama kaldırdılar, bölge kilidi var artık. Alıp yollasan da burada kullanamazsın. Zaten hediye ederken buna benzer bir bilgilendirme yapıyordu doğru hatırlıyorsam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı