Hacklenmemek için neler yapıyorsunuz?

Hocam bunca şeyin yanında basit kalacaktır ama, Chrome yerine Firefox vb. kullanmak ne kadar etkili?
Mobil ve bilgisayarda senkronize çalışabilecek bir şifre yöneticisi önerir misiniz hocam.

Kaspersky Password Manager vardı sanırım. Ya da Proton Password Manager. Hocam ne kadar Brave Firefox kullansanız da Google ile bir bağlantı kurduktan sonra gizlilikle ilgili yaptığınız tüm adımlar paket olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bunca şeyin yanında basit kalacaktır ama, Chrome yerine Firefox vb. kullanmak ne kadar etkili?
Mobil ve bilgisayarda senkronize çalışabilecek bir şifre yöneticisi önerir misiniz hocam.

Zen Browser veya LibreWolf kullanabilirsin bunlar Firefox'un stabil sürümünü temel alan açık kaynak tarayıcılar.

Ben Zen Browser kullanıyorum kendi ayarlarında tarayıcı güvenliği var o sıkıda ayrıca uBlock Origin ile reklamları engelliyorum.

Şifre yöneticisi hem açık kaynak olmasından hem de ücretsiz olmasından Bitwarden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bu iki videoyu izleyin çok şey katar size.

Kaspersky Password Manager vardı sanırım. Ya da Proton Password Manager. Hocam ne kadar Brave Firefox kullansanız da Google ile bir bağlantı kurduktan sonra gizlilikle ilgili yaptığınız tüm adımlar paket olur.

Açık kaynak olmayan bir yazılıma tüm şifrelerinizi emanet etmek?

Zen Browser veya LibreWolf kullanabilirsin bunlar Firefox'un stabil sürümünü temel alan açık kaynak tarayıcılar.

Ben Zen Browser kullanıyorum kendi ayarlarında tarayıcı güvenliği var o sıkıda ayrıca uBlock Origin ile reklamları engelliyorum.

Şifre yöneticisi hem açık kaynak olmasından hem de ücretsiz olmasından Bitwarden.

bu iki videoyu izleyin çok şey katar size.

Açık kaynak olmayan bir yazılıma tüm şifrelerinizi emanet etmek?

Bende bayağı eskiden açık kaynak neymiş, açık saçık güvenli olmaz diye düşünüyordum. 😅
Evet hocam Yusuf beyi izliyorum bazen, bazı şeyleri ondan öğrendim.
Herkesin gerçekten bunları uygulayıp uygulamadığını merak etmiştim.
Teşekkür ederim yanıtınız için.

1. Security Key kullanıyorum. (USB olanlardan)
2. Password Manager kullanıyorum, Backup Code'ları 2, 3 farklı bellekde yazılı. (Not defterinde de yazılı)
3. BitLocker ile verilerimin güvenliğimi sağlıyorum.
4. 2FA kullanıyorum, Google Aut gibi.
5. Bilmediğim linke tıklamam, tıklamam gerekirse VirusTotal'den taratırım.
6. Windows Defender ile bilgisayarımı güncel olarak taratırım.
7. İnternetten bir program indirirken MS kaynağını tercih ederim. Yoksa winget paket yöneticisinden yüklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı