Güç kaynağından çıt dıye ses gelıyor PC kapanıyor

ProGamer1903a

Decapat
Katılım
1 Kasım 2018
Mesajlar
39
Konu belli zaten. Power tuşuna bastığım zaman 1 saniye fanlar dönüyör kapanıyor, bazen ise hiç tepki vermiyor. Statik elektrik çok oluyordu bu PC'de. Bu yüzden ondan şüpheleniyorum. Bu PC'den çektiğim nedir bir anlasanız öbür hesaptan 2016 yılından beri bu PC ile ilgili hep konular açtım şu ana kadar hep çözdüm. İnşallah bunuda çözerim. PC'nin önceden de çok farklı sorunları da olmuştu. Konu böyle ne yapmalıyım?
 
Sorunun Power. Anakarta zarar vermeden Power'ı da değiştir hocam. Bana da aynısı olmuştu demiştim ya. Kasa açılıyordu biraz kullanıyordum tak kapanıyordu. Power değiştirdim düzelmişti.

Hocam sorun kesin Power değil mi bende dun PC'yi actim biraz Google'a girdim Power'dan cıt diye ses geldi kapandi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bununla ilgili bir konu açmıştım ama güç kaynağı ile ilgili değil. Yaklaşık 2 hafta önce PC kendiliğinden kapanmaya başlamıştı ve bu durum artık ben sıkmaya başlamıştı. Ayrıca güç kayanğından çıt diye ses geliyordu kapanırken. Bende komple PC'yi söküp baştan her şeyi kontrol ederek sıkıntı var mı diyr baktım. Her şey düzgün takılı idi fakat PC artık açılmıyordu bile. Bazen açılınca da Chrome'a vs. girince (yani PC yüke binince) çıt diye Power'dan ses gelip kapanıyordu. Bende güç kaynağını çöpe attım.

Ayrıca belki de bu forumda tek bir bilgisayar üzerine açtığım en fazla konu şikayeti benimki olabilir bıktım bu PC'den Allah kimseye dert vermesin. Bir de güç kaynağım 300W cok dandik bir güc kaynağıydı. Ekran kartım RX560 işlemcim X3440 idi. PC'de önceden cok farklı sorunlarda yasamıştim örneğin sürekli Memory code mavi ekran veriyordu ya da bazen çalışiyor, görüntü gelmiyordu. Bazen de geliyor ama ekran karıncalanıyor ve sonra hiçbir şey olmuyordu. Böyle gibi değişik birçok sorunla karşılaştım sizce sorun güç kaynağından mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı markası nedir? Sistemi belirtir misin?

  • Islemci: X3440
  • Ekran karti: RX560
  • Anakart: Foxconn 1156P
  • HDD: 1TB Western
  • SSD: 128 GB James Donkey
  • RAM: 8 GB Kllisre 1333MHz

Yüksek ihtimal güç kaynağından. Dandik güç kaynağı kullanmamalısınız. Sisteminiz ve sizin için zararlı.
Bütçe belirtin, kaliteli güç kaynağı önerelim.
Kasanız nedir?

Bütçem 300-350TL arası.

Etiketi vs varsa fotoğraf çekip atar mısın?

Sinirlendigim icin çöpe atmıştim:/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Islemci:x3440
Ekran karti:rx560
Anakart:foxconn 1156p
Hdd:1tb Western
Ssd:128gb james donkey
Ram:8gb kllisre 1333mhz

Bütçem 300-350tl arası
Sisteminizde bir problem göremiyorum.
Kalitelidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı