Korona kaptım

Öncelikle, çok geçmiş olsun; acil şifalar diliyorum.

Korona kaptığınızı nasıl anladınız? Test mi yaptırdınız yoksa COVID hastası birisiyle temasa mı geçtiniz?

Her hasta hastanede tedavi edilmiyor. Evde tedavi uygulanan hastalar da var.
Nasıl kaptığımı bilmiyorum. 14'ünde 2 kere metroya binmiştim ama ondan önce de kapmış olabilirim. ''Ateşin yok, belirtiler az ve 1 günde belirtiler hemen ortaya çıkmaz.'' dedi oradaki hemşire ama kan tahlili ve tomografiye girdim. Kan tahlilindeki CRP seviyesi yüksek çıkınca test yaptırdılar, pozitif.
 
@Silinen üye yani zaten 30 dakika kardiyo yapan bir insanın maske taktığını düşünün adam boğulur. Bir arkadasimin açıkçası umrunda degil o gidiyor bana fotoğraf falan atıyor. Herkesin maskae boynunda herkes açık antrenmanını yapıyor falan. Bence dev risk.
 
@Silinen üye yani zaten 30 dakika kardiyo yapan bir insanın maske taktığını düşünün adam boğulur. Bir arkadasimin açıkçası umrunda degil o gidiyor bana fotoğraf falan atıyor. Herkesin maskae boynunda herkes açık antrenmanını yapıyor falan. Bence dev risk.
Hocam ondan ziyade, çadır kampına gittik geçen hafta. Devasa bir alan. Toplasan 600-1000 arası insan vardır kampta. Denize girilebilen yerler az olduğu için çok yoğunluk var. 2 günde koskoca kampta 1 tane maskeli insan görmedim. Ve herkes birbirine çok yakındı. 1 kişide corona çıksaydı 1000 kişi giderdi valla.
 
@AreYouOkey Risk olduğunu biliyorum haklısın bu aralar evdeyim spor salonuna gitmesem ölürüm sıkıntıdan ve hareketsizlikten. Yani söylememe gerek yok insanlar genelde spor yapmayı yürüyüşten ibaret sanıyor ben demire aşığım resmen ağır bir şeyler kaldırmazsam rahat edemem, spor beni çok rahatlatıyor. Yani 24 saat evde oturamam maalesef yapacak bir şey yok. Bana göre hareketsizlik bu virüsten daha tehlikeli obez mi dersin kalp mi dersin şeker mi dersin hepsinin başını çekiyor.
 
@redd34 maalesef ciddiye almıyoruz suan normalleşme o bu derken. 2. Dalgayı yemesek iyidir.

@Silinen üye haklısın, bende de benzer bir durum var. O kasları çalıştırmak nasıl deyim her ağırlıkta varlığını hissetmek bile zevk veriyor cidden. Gücümün bitip son tekrarin kalkmamasini ozledim diyebilirim. Ama gitmiyorum, fakat her an gidebilirim gibiyim :). Neyse arkadaşın konusunu dagitmayalim. @SIOBHAN Tekrardan geçmiş olsun bu arada. Atlatinca yazarsan hoş olur. İyi sosyaller.
 
Ben de Ankara/Keçiören'de oturuyorum. Ne zaman dışarıya işimi halletmeye çıksam sıkıntı basıyor ve aşırı derecede terliyorum. Gel gör ki arkadaşlarıma bakıyorum. Adamlar Antalya, İstanbul'a vs gezmeye gidiyorlar. Kıssadan hisse adam 2-3 kere çıkıp bile korona kapıyorsa gerçekten gereksiz yere çıkmamak lazım evden.

Şu an iyileşen sayıların fazlalığına bakarak kendini rahatlat. Hiç bir şey olmayacaktır, inşallah dostum.
 

Geri
Yukarı