Ben de aynı soruyu soracaktım. Konu sahibi aydınlatırsa sevinirim.Yapabildiniz mi? 10. nesillerde undervolt yapmayı kaldırdılar diye duymuştum.
Ben de aynı soruyu soracaktım. Konu sahibi aydınlatırsa sevinirim.Yapabildiniz mi? 10. nesillerde undervolt yapmayı kaldırdılar diye duymuştum.
evet yapılabiliyor. Cinebenchte test ettiğimde 150 puanlık bir artış oldu voltaj ayarı yaptıktan sonra.Yapabildiniz mi? 10. nesillerde undervolt yapmayı kaldırdılar diye duymuştum.
Siz de denedikten sonra deneyimlerinizi yazarsınızYapabildiniz mi? 10. nesillerde undervolt yapmayı kaldırdılar diye duymuştum.
Undervolt uygulanmış halde yüke sokup maksimum işlemci sıcaklığını yazabilir misiniz?evet yapılabiliyor. Cinebenchte test ettiğimde 150 puanlık bir artış oldu voltaj ayarı yaptıktan sonra.
Siz de denedikten sonra deneyimlerinizi yazarsınız
Kaç puan aldınız?150 puanlık bir artış oldu voltaj ayarı yaptıktan sonra.
Hocam 94-95 leri görüyor sürekli prime95 programı ile ne yaparsam yapayım bu dereceleri görüyor maksimum yükte. Oynarsa 2-3 derece oynuyor diyebilirimUndervolt uygulanmış halde yüke sokup maksimum işlemci sıcaklığını yazabilir misiniz?
Yük altındaki işlemci frekansını ve "CPU Package Power"'ı da belirtebilir misiniz? HWiNFO'da yazar bu iki değer.Hocam 94-95 leri görüyor sürekli prime95 programı ile ne yaparsam yapayım bu dereceleri görüyor maksimum yükte. Oynarsa 2-3 derece oynuyor diyebilirim
Pcye geçince kontrol edip paylaşacağımYük altındaki işlemci frekansını ve "CPU Package Power"'ı da belirtebilir misiniz? HWiNFO'da yazar bu iki değer.
Undervolt yaptım ama maksimum -95 MV kadar çekebiliyorum üstü maalesef restart atıyor veya mavi ekran veriyor. İşlemci 95-96 C görebiliyor ve bu değerlere bazıları normal diyorlar. Yeni nesil şlemci limit barajı genelde 100 C zaten 110'da ise erime noktasına gelir diyor bazıları. Ben bu sıcaklıklarda throttling dediğimiz işlemci frekansı düşürme olayını yaşamıyorum.
Sıcaklıklar görüldüğü üzere hala yüksek bunun için fanlar temizlenmeli ve termal macunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bende hala fabrikasyon termal macun var.
Sizin cihaz yeni zaten o sıcaklıklar bir dizüstü için normal değerler. Tehlike 100 C ve üstü başlıyor.Hocam ben PC'yi alalı 1 hafta oluyor oyunlarda maksimum 84-85 gördüm, ağır yük altında 95'i gördüm fakat dediğiniz gibi bazı arkadaşlarda Intel'in 100 dereceye kadar sorun olmadığını söylemekte. Throttling olayında ise benim PC'de ağır yük altında devreye giriyor fakat gözlemlediğim kadarıyla 90 derece üstünde giriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.