Donanım Parçalarının Sıcaklığını Fazla Mı Önemsiyoruz?

Notebook kullananlar için zaten 70'in hayal gibi. Genelde 80-90 derecelerde çalışıyor yük altında.
Eskiden çok takardım. Artık akışına bırakıyorum.
Ryzen 7 3700 U Laptop'ım tam yükte OCCT testinde 30 dk sonunda 73 derece gördü.
7nm + 15 Watt tdp değerinin etkisi büyük. Eski notebooklar ısınıyordu, şuan durum farklı.

Bu arada +85 üzerine çıkmadıkça sorun yok.
 
Aslında fazla düşünülmesi gereken bir konu değil. İsveç'te yaşayan bir oyun arkadaşımdan öğrendim bunu: adamlar bilgisayarlarını temizlemeyi geçtim umursamıyorlar. Nasıl olsa bozulduğunda veya bir arıza çıktığında piyasa ucuz olduğundan yenisini alıyorlar. Elbet aralarında temizleyen titiz davrananı da vardır fakat geneli bu şekilde.
Bizim üzerilerine fazla titrememizin nedeni ateş pahası olmaları ve bozulduklarında zarara gireceğimiz korkusu. "Bilgisayarım o oyunda çok ısınıyor" dediğimde PC özelliklerimi sormuştu. Neden bu aptal bilgisayarı kullanıyorsun? Yenisini alsana demişti :)
Bana göre düşünülmemesi gereken konu ama ülkemiz şartları buna engel oluyor. İnşallah ekonomimiz çok daha iyi yerlere gelirde artık böyle şeyleri düşünmeyiz :)
Haklısın hocam. Bir parça alırken 50 kez düşünüyoruz. Alıyoruz ve sıcaklık değerlerini kontrol etmekten oyunlara giremiyoruz. Sebebi ise zamanında 10.000 TL'ye araba alabiliyorken şuan orta seviye bir oyun bilgisayarı alabiliyor olmamız.
 
Arkadaşın ben miyim acaba? Yeni çıkmış, üst düzey grafik ayarları olan oyunlarda ultra yapıp 74 derece görüyorum ve kafama takıyorum. Sonra mediuma falan çekiyorum....
5700XT Nitro+ kullanıyorum.
Haha :D Arkadaşıma açıkladım her şeyi artık biraz daha az korkuyor. Sizde fazla takmayın kafanıza ekran kartları yüksek ısılara dayanabilen cihazlar.
 
Aslında fazla düşünülmesi gereken bir konu değil. İsveç'te yaşayan bir oyun arkadaşımdan öğrendim bunu: Adamlar bilgisayarlarını temizlemeyi geçtim umursamıyorlar. Nasıl olsa bozulduğunda veya bir arıza çıktığında piyasa ucuz olduğundan yenisini alıyorlar. Elbet aralarında temizleyen titiz davrananı da vardır fakat geneli bu şekilde.
Bizim üzerilerine fazla titrememizin nedeni ateş pahası olmaları ve bozulduklarında zarara gireceğimiz korkusu. "Bilgisayarım o oyunda çok ısınıyor" dediğimde PC özelliklerimi sormuştu. Neden bu aptal bilgisayarı kullanıyorsun? Yenisini alsana demişti :)
bana göre düşünülmemesi gereken konu ama ülkemiz şartları buna engel oluyor. İnşallah ekonomimiz çok daha iyi yerlere gelirde artık böyle şeyleri düşünmeyiz :)

İsveç'de yaşıyorum ekonomi iyi evet de. Piyasada fiyatlar yüksek ben 9300H GTX1650 model laptopu 10000 krona =1000Euro aldım 7-8 ay önce. Yıllarca burada kalanlar zengin ola biliyor arkadaşınız büyük ihtimal zengin.
 
GTX 1650 model laptopum vardı yanlışlıkla pis bir şey sanıp termal macunu silmişdim sistem 90 derecelere çıkıyordu ekran kartı sanki 1650 değil de GT 520M o derece düşük performans veriyordu.

düzenleme:

Bataryayı çıkarmadan termal macun sürdüm laptop rahmetli oldu 9300H GTX1650 model laptop ruhuna el Fatih'a.
Dostum ne yaptın sen :(
 
Hocam sıcaklık değerleri önemli faktör. Yaz aylarında 75 - 80 arasında olabiliyor. Soğutma sistemleri iyi olanlar daha düşük kalıyor. Yüksek sıcaklık ömür azaltır. Performans düşüşü yapar.
 
Vallahi ben sıcaklık ve parçayı düşünmüyorum. Cebimden çıkacak olan parayı düşünüyorum o yüzden sıcaklık kontrolü yapıyorum.
 
Sizce R5 3600'ün stock fan ile boşta 77 leri görmesi normal mi? Sürekli olarak değil, anlık 75+ ya çıkıp iniyor. Ortalama 55 diyelim.
 

Geri
Yukarı