Kekemelik nasıl geçer?

YamukAdam

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
3.149
Makaleler
4
Çözümler
6
Bazen acıkıyorum ama telefonla yemek istetmek bir zulüm gibi geliyor. 9. Sınıfa başlayacağım inşallah dalga geçmezler. Size tavsiyem elinize kitap alın ve diğer insanların yanına gidip kekemece kitap okuyun. Ben az yapmıştım çoğu geçti.
 
Bazı öyle ayarsız çocuklar oluyor dalga geçen takma sen kafana bunları. Öz güvenini arttıracak şeyler yapmaya bak, takım oyunları gibi.
Ailem dalga geçiyor. Ailemden nefret ediyorum. Anladık yemek yapıyorsunuz bakıyorsunuz ama bu psikoloji.
 
Hevesini kırmak gibi olmasın ama dalganın babasını bile geçerler. 9. Sınıftan beri Ş, J gibi arka dişlerden gelen sesler ağzımdan çıkmıyor. 3 senedir hep bundan aşağılandım.
 
Bende düzgünce “r” harfini çıkartamıyorum, dalga geçenlere karşı susmadım, hadlerini bildirdim, ezdirmedim kendimi, şimdi dalga geçmeye bile cesaret edemiyorlar, hatta neden demeye bile korkuyorlar, tavsiyem kendini ezdirme dik dur, aile desteği çok önemli, ailen de seninle dalga geçiyorsa onunla yapacak bir şey yok maalesef onlara da derslerinde başarılı olarak hadlerini bildirebilirsin, derslerine çalış notlarını yüksek tut ağızlarını açamazlar, sana iyi çalışmalar ve bol şans, umarım düzelir😁
 

Geri
Yukarı