Çift işlemcili server bilgisayarına overclock yapmak

RORK3

Femtopat
Katılım
31 Temmuz 2020
Mesajlar
20
Herkese iyi günler. Sorum şu. Anakartim'da 2 adet exeon 5680 islemcim var bunlara overlock yapabilir miyim yapabilirsem RTX2070 veya 2080 Ti kullanabilir miyim?
 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Hocam işlemcinin sse 4.2 desteği yok sse 4.2 desteği olan oyunların hiçbirini oynayamazsınız benden daha iyi mi bileceksiniz bende Xeon işlemci kullanıyorum ve aldığım AC Odyssey ve Origin boşa duruyor şu anda. Gidin biraz para verinecc RAM alın uyguna bulup tam server seti 7K satıyor adam aynı X5680 işlemcili.

🤣🤣Battleroyal oyunlar oynuyorum reis, anlamiyorum sse fanlan ayrıca 32 GB RAM var zaten sadece Online oyun oynuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır sse 4.2 desteği mevcuttur. Senin aldığın Xeon işlemci LGA 775'in Xeon işlemcisidir bu yüzden sse 4.1 desteği olduğundan sse 4.2 destekli oyunları oynayamıyorsundur. X5680 sse 4.2 desteğine Eki Görüntüle 632514sahiptir.

Varmış oynarsınız o zaman deneyin overclock yapılabiliyorsa deneyin. Bende 2080 Ti boş para harcamış olursunuz en fazla 2070S alın bence. DDR4 değil anakart DDR3 oradan düşüş var.
 
Hayır SSE 4.2 desteği mevcuttur. Senin aldığın Xeon işlemci LGA 775'in Xeon işlemcisidir bu yüzden SSE 4.1 desteği olduğundan SSE 4.2 destekli oyunları oynayamıyorsundur. X5680 SSE 4.2 desteğine Eki Görüntüle 632514sahiptir.
Hay yaşa reis bak oynaniyomus 🤣
Varmış oynarsınız o zaman deneyin overclock yapılabiliyorsa deneyin.
Bunlar ayrı ayrı yapilmiyo dimi tek ayarda ikisi birden oluyo
 
Bunlar ayrı ayrı yapilmiyor değil mi tek ayarda ikisi birden oluyor.

Birbirlerine bağlı şekilde çalıştıklarında aynı anda olacaklarını düşünüyorum ama iyi bir soğutma alın overclock yapacaksanız.
 
Varmış oynarsınız o zaman deneyin overclock yapılabiliyorsa deneyin. Bende 2080 Ti boş para harcamış olursunuz en fazla 2070S alın bence. DDR4 değil anakart DDR3 oradan düşüş var.
2080 i kaldiriyosa neden almiyimki ilerde ramlari 64 lucem zaten ddr 3 ddr 4 ten fazla bellek harciyo pubgda 15 gbleri buluyo bazen arkadaşını ddr4 8 GB kullaniyo
 
Anakartınız overclock destekliyor mu ona bakmak gerekiyor, desteklemese bile turbo boost ile 3.60 GHZ frekansına çıkan bir işlemci ve x2 x5680 kullanıyorsunuz, gerçekten ciddi bir işlemci performansına sahip olmalısınız, cinebench r20 testinde kaç puan alıyorsunuz? Ben RTX 2080 besleyebileceğini düşünüyorum.
 
Şimdi DDR4 3000MHz ile DDR3 1333MHz arasında dağlar kadar fark oluyor her zaman güncel daha iyidir. Ne kadar verdiniz anakart+işlemci+RAM.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı