Skyrim nasıl bir oyun?

Giriş kısmı dışında ara sahne bekleme. Bol bol hikaye okuyacağın bir oyun. Çok çeşitli görevler var ama bir Witcher 3 kalitesi bekleme çünkü Witcher 3'te en gereksiz görevlerde bile ara sahne varken Skyrim'de ana görevlerde bile ara sahne yok. Ayrıca Skyrim'de vuruş hissi yok. Sadece canavar ve adam kes geç. Metin 2 mantığı yani. Çok çeşitli yetenekler var ancak her birinde ustalaşmak oldukça zor. Lockpicking diye bir yetenek var. Sinir oldum. Görevlerin üstünde kaç level gerektirdiği de yazmıyor ki ona göre göreve girelim. Bu yetenek düşük olunca üst seviye gerektiren bölümlerde Master sandık, kapı filan açamıyorsun. Görevi hiç sağlam loot yapamadan bitiriyorsun ve gelişemiyorsun. Çok dağınık bir oyun. Ben oyunun girişindeyken o kadar çok görev aldım ki hangisine level yetecek, hangisini önce oynamalıyım bilemiyorum. Açıkçası Witcher 3 oynayan birisi bu oyuna düşmemeli.
 
Bir süre önce indirdim, oynamaya başladım ancak (ilk yarım saatin içerisindeyken) beni bir mağaraya götürdü ve üstüme kocaman örümcekler saldırdı. Nevrim döndü resmen saniyesinde alt+F4 çektiğim ve sildiğim bir oyun ancak teması hoşuma gitmişti.

Aynı şeyi yaşadım desem, inanır mısın? Çok yavaş ilerliyor her şey, sıktı kısacası.
 
Yüzlerce saat gömdüm, bütün karakter yapılandırmalarını yaptım, bütün silahlar ve ırklar için ayrı ayrı karakter roleplayleri yaptım, yüzlerce görev bitirdim, neredeyse bütün haritayı açtım ama hala ara sıra yeni görevler ve haritada keşfedilmemiş yerler çıkıyor o kadar büyük ve sürükleyici bir oyun. 2013'ten beri her kış mevsiminde birkaç ay boyunca oynarım. O da Skyrim'de karlı bölgeler çoğunlukta ve gerçekte de kar yağınca ikisi beraber hoş oluyordu. Gerçi artık kar yağmayan bir yerde oturuyorum ama yine de kış mevsiminde oynama geleneğini sürdürüyorum. Skyrim çok büyük bir haritada, dört mevsimin yaşandığı, atmosferik ve destansı bir oyun. Ana görev dışında yapılacak çok fazla yan görev var bu yan görevler genelde rastgele şekilde haritada gezerken denk geliyor. Gezmek hem keşfetmeyi, haritayı açmayı sağlıyor, hem ekstra görev bulmanı sağlıyor hem de savaşacak bol bol düşman çıktığı için karakterini hızlıca geliştiriyorsun. Ayrıca her türlü mod var. 10.000'lerce mod var. Oyunu istediğin şekle de sokabiliyorsun. Vanilla olarak da, mod desteğiyle de her şekilde çok güzel ve uzun ömürlü bir oyun. Ayrıca başarılı bir Türkçe yaması mevcut. Bir sürü kitap var oyunda ve değişik değişik hikayecikler okumak çok hoş oluyor.
 
Zamanında keyif alarak saatler gömdüğüm oyundur :) Dönemine göre çok sağlam bir oyunlardan birisiydi. Şu an yeni oynayan birisi için sıkıcı gelmesi çok normal. Günümüz oyunları ile kıyasladığında birçok yönden çok basit kalıyor konsepti. Grafikler, animasyonlar, sunum şekli vs. Fakat modlarla bir nebze olsun yüceltebilirsin oyunu :) O zaman belki hoşuna gidebilir.
 
Biraz eski kaçıyor artık. Ama bu kadar gömülmeyi de haketmiyor. 10 sene önce çıkmış olan bir oyun. Oyun dünyasına Witcher - AC Origins tarzı yeni nesil sayılabilecek oyunlarla başlayan arkadaşlara yavan gelebilir oynanış. Ama hikayesini çoğu oyunda göremezsiniz. Paarthurnax'ın seslendirmesine bile değişmem çoğu oyunu, o ayrı mesele.
 
Oyunun hikayesi bir ömür sürüyor.
Kelebek ömrü ile bir ömür sanırım zira hikayesi çok kısa oyunun. Fakat yan görevleri bir ömür sürüyor evet.
Hikayesi destan olan bir şahaserdir.
Bir parşomen bulup kadim bir ejderha öldürmek mi destansı bir hikaye.

Oyuna başlamayı düşünen arkadaş, hikaye ve oynanış olarak çok bir beklenti içinde olma oyundan. Basit ve kısa bir hikayesi hantal bir oynanış mekaniğine sahip bir oyun. Oyunun türü RPG olarak geçiyor fakat uzaktan yakından alakası yok. Oyunda yaptıkların hiç bir şekilde hikayeye ve oyuna etki etmiyor.
Oyunun en güçlü tarafı oluşturduğu açık dünyası. Açık dünyada gezip yan görev yapmayı ve keşif yapmayı seviyorsan oyunu saatlerce sıkılmadan oynayabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı