Steam'e Rakip Geliyor: Epic Games Store

images (3).jpeg


Epic Games'in büyük başarısı olan Fortnite ile elde ettiği reklam ve gelirin avantajlarını kullanmaya başlıyor. Epic Games yeni oyun marketini geliştirmeye başladı. Bu da Epic Games için yeni bir gelir kapısı anlamına geliyor.

Oyuncular için daha ucuz bir oyun deneyimi ve yapımcıların daha az komisyonlarla oyununu yayınlayabilmesi kulağa hoş geliyor. Şöyle ki Epic Games oyun yapımcılarından 88/12 oranında komisyon almayı teklif ediyor. Steam'de ise bu 70/30 oranında. Yani bu da demek oluyor ki bir oyun yapımcısı"Epic Games Store" oyununu yayınladığında Epic Games ekibi sadece %12 komisyon almayı teklif ediyor. Steam'de ise bu %30 oranında. Arada büyük bir fark var ve Epic Games Store'a geliştirici gözünden bakınca daha cazip görünüyor.

Bu konu hakkında firmanın CEO'su olan Tim Sweeney
"Analizlerimize göre, Steam ve diğer popüler mağazalar, yapımcılardan %30 gibi büyük bir komisyon istiyor ve bu da oyun yapımcılarını oyunlarını daha pahalıya satmaya itiyor" açıklamasında bulundu.

c54047f4da2e46c7baf8ab3222130fd43f081554.jpeg


Gerçekten de bu proje gerçekleştirilirse oyunu oynayan ve yayınlayan kitle rahat bir nefes alabilecek. Bu arada Epic Games yayınlanacak oyunun hangi oyun motoruyla olmasına karışmıyor fakat Unreal Engine 4 olmasını tavsiye ediyor. Gelecek zamanlar da ne kadar başarılı olacak göreceğiz.
 
Epic game store muhtemelen kar marjını 15-85 olarak tutacak steamde bu olay 30-70 yani satılan her oyun için steam %30 para alıyor epic te bu olay %15 olacak bu bu çoğu oyun firması için cazip gelebilir ayrıca Unity engine de Epicgames in sahiplerine ait bu grafik moturunu kullananan tum firmalarla anlaşma yapabilirler yabi siz bizim moturu kullanın ama aynı zamanda oyununuzu bizim storede steamdan daha uygun bi fiyata satın tarzı şuan subnautica epic games storeda bedava ve her iki haftada bir bedava oyun verecekler steamle kapışırmı orası bilinmez ama fortnitedan gelen inanılmaz sermayeleri var neden olmasın ben oyunları orjinal alıyorum çoğu zaman rekabet iyidir bize yarar :)
 
Şöyle bir bakıyorum da baya bi fanatik varmış :D Hayırdır hissedarmısınız ? :kararsız:
Steam iyidir doğru, ama rekabet daha iyidir. Hem kaliteyi arttırır hem de fiyatları düşürür :kıkırda:
 
Epic gamesin arayüzü berbat. Fakat bu arayüzü düzeltmek istemediklerinden ya da yapamayacaklarından değil, steam gibi bir arayüzü doyuracak kadar çok oyuna sahip olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Kütüphanesini genişlettikten ve kullanış iyileştikten sonra karşılaştırma yapanların tekrar üstünde düşüneceklerine eminim. :)
 
Boş yapmışsın. 😀 😀
Steam'i CS:GO için seven bir tane 1. sınıf öğrencisisin.
Git enes batur izle.
Öncelikle üslubunuzu düzeltin. Epic Games'in verdiği kupon ve ücretsiz oyunlar hariç ne artısı var Steam'e göre? Ayrıca daha Epic Games Steam'in yarısı kadar aranma istatistiğine sahip nasıl Steam'i geçsin? Sadece 1 yerde GTA V ücretsiz olduğu zamanda geçmiş. Bu da çok normal.
grafik.PNG

(Son 5 yıllık grafik)
 

Geri
Yukarı