Sokak hayvanları için daha fazla barınak yapılmalı

M4VER1CK

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
229
Makaleler
1
Çözümler
1
Bildiğiniz üzere sokakta başı boş dolaşan binlerce köpek var, özellikle benim yaşadığım yer ve çevresinde bu köpekler o kadar fazla ki gece yarısı sokağa çıkamıyor. Hatta apartmanın önünde dahi oturamıyorum. Bu hayvanlar aşılı olsa dahi güvenilmez, çünkü sürü içgüdüsüyle hareket ettikleri için diğer hayvanlar ve insanlar için tehdit oluşturuyor. Hatta gözümün önünde bir çok kez küçük çocuklara saldırdıklarına şahit oldum, kaldı ki bu köpekler kuduz veya hasta olsa bunun hesabını kim verecekti? Devletimiz bize köstek olmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Kaç kere şikayet ettim kale bile alınmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sokak hayvanları toplanıp kısırlaştırılmalı veya barınaklara götürülmeli. Sokaklarda çoğalarak sefil bir hayat sürüyorlar ve hayvanlar resmen hayata gelip sürünerek gidiyorlar. Üstelik insanlara saldırmaları araba kazalarına sebebiyet vermeleri veya hastalık yaymaları da cabası. Duygusuz ve acımasız görünebilirim ama sürünerek yaşamalarındansa kısırlaştırılmaları veya toplanmaları daha iyi.
 
Hangi parayla hangi şehirlere kaç tane barınak yapılacak?

Gerçekçi düşünürsek şimdilik imkansız, ileride olursa çok iyi olur. Zira insan sağlığından çok hayvan sağlığı da önemli, hayvanların içgüdüsel olarak yaptığını insanlar bilerek yapıyor.

Barınaklara da ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum, yine de en iyi seçenekler barınaklar gibi duruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı