Çözüldü Kasaya normal RGB olmayan LED takılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Güç kaynağınızdaki boşta herhangi sarı ve kırmızı kabloya bağlayıp sıkıca bantlarsanız hiç problem oluşturmaz.

Sarı: 12 Volt Pozitif
Siyah: Eksi (GND)
Arkadaşlar normal LED var elimde. Anakarta takmak istiyorum veya PSU'ya. Sizce mümkün mü, nasıl yapılabilir?
LED şeritler 12V ile çalışır. PSU da 12V güç verebilir. Doğrudan olmasa da LED belli PSU kablolarına bağlanırsa olabilir gibi geldi.
 
Bende sıradan bir mavi LED vardı. İki adet kablo lehimledim LED'e ve o 2 kabloyu PSU'dan çıkan boşta bir Molex kablosunun kırmızı ve siyah kablosuna temas ettirdim ve çalıştı bir problem olmadı. Ama sağlıksız olduğunu söylemeliyim. Başka bir yolu var mı bilmiyorum.
 
Screenshot_20200628-211603.png

Mümkün hocam. Molex bağlantıdan faydalanabilirsiniz.
 
Eki Görüntüle 648762

Bende bu LED'lerden var sizce anakartın neresine takabilirim zaten PSU'nun 12Vlik yerini biliyorum.


Molex tam olarak nerede oluyor bana resim atar mısınız.
Onlar bildiğim kadarıyla 3.3V veya o civarda bir voltaj ile çalışıyorlar. Anakarttaki USB girişlerinden birini belki LED çalıştırabilecek hale getirebilirsin.
 
Onlar bildiğim kadarıyla 3.3v veya o civarda bir voltaj ile çalışıyorlar. Anakarttaki USB girişlerinden birini belki LED çalıştırabilecek hale getirebilirsin.

Kasamın içine modifikasyon yapmak istiyorum peki elimde normal 5 metre uzunluğunda LED beyaz şerit var onu nasıl bağlayabilirim?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı